Blogs

Vienmēr neapmierinātie darbinieki

Ir labi zināt iemeslus, par kuriem darbinieki parasti sūdzas attiecībā uz savu darba vietu un priekšnieku. Iespējams, darba devējs var kaut ko darīt padoto labā. Iespējams, ir vienkārši labi zināt, ka dažas sūdzības nekad nebeigsies un daži darbinieki būs neapmierināti par jebko un vienmēr. Kas ir tie iemesli, kas izraisa vislielāko neapmierinātību darbiniekos?

Pirmajā vietā, protams, ir atalgojums. Lai cik lielu atalgojumu darbinieks saņemtu, sūdzības būs gandrīz vienmēr. Saistībā ar šo sūdzību jāmin arī darbinieku neapmierinatība ar to, ka atalgojuma jomā pastāv diskriminācija. Piemēram, nereti var dzirdēt sieviešu sūdzības par to, ka, ieņemot to pašu amatu, ko ieņem vīrietis, atalgojums viņām tomēr ir mazāks.
Atalgojums vienmēr ir ļoti strīdīgs un slidens jautājums. Tajā, iespējams, darba devējs nevēlēsies kaut ko mainīt. Tomēr ir arī citas jomas, kurās uzlabojumi ir iespējami. Piemēram, ja darbinieki sūdzas, ka netiek novērtētas viņu pūles un sasniegumi, netiek uzklausīts viņu viedoklis.
Darbinieku sūdzību sarakstā ietilpst arī neapmierinātība ar to, ka daži kolēģi priekšnieka acīs ir labāki un mīļāki nekā pārējie. Līdz ar to viņiem ir vairāk iespēju karjeras izaugsmē, atvaļinājuma izvēlē, kā arī citas priekšrocības, kas netiek dotas citiem.
Ja darbinieki tiek pārāk noslogoti ar pienākumiem, kuru pildīšanā ir nepieciešamas papildu pūles un laiks, arī tad no viņiem sagaidāma neapmierinātība. Tādā gadījumā viņi ir stresa pilni, jo līdz darba dienas beigām nespēj paveikt visus ieplānotos darbus, kuri līdz ar to jāatliek uz nākamo dienu.
Darbiniekiem patīk paust savu neapmierinātību, tāpēc nebrīnieties, ja viņu skatījumā ēdnīcā ēdiens ir negaršīgs un nekvalitatīvs, ka darba vide nav pietiekami sakopta un tīra, ka tā nav mājīga, ka atkal jau salūzis fakss, nedarbojas telefons vai kārtējo reizi “uzkāries” dators.
Vasarā par karsti, ziemā par auksti – darba vietas temperatūra nekad neatbilst tam, kādai tai būtu jābūt darbinieka skatījumā. Turklāt arī kolēģi ir neciešami. Viņi pārāk skaļi sarunājas, pārāk daudz ko vēlas zināt, bet nav atrodami tad, kad viņi ir visvairāk nepieciešami. Gandrīz vienmēr darbinieki sūdzas priekšniecībai par kolēģiem, kas strādā viņiem līdzās.
Konference pēkšņi. Dažreiz darbinieki sūdzas vietā, piemēram, par ķēdes e-pastiem, kas tiek nosūtīti visiem,  kuros nav būtiskas informācijas, bet kuru pāes un tikšanās priekšniecība rīko neīstajos laikos pat tad, ja par tām paziņots vairākas nedēļas iepriekš. Vēl jo vairāk, ja par tām informācija saņemta tikai elektroniski vai tās sarīkotas rbaudīšana like tērēt laiku. 

Arī atvaļinājumi kļūst par neapmierinātības iemeslu, jo darbinieki bieži uzskata, ka viņi strādā par daudz, bet atpūšas krietni par maz.
Lai veicas priekšniekiem, kuri vēlas savus darbiniekus redzēt vienmēr smaidīgus un apmierinātus!

Piesakies jaunumiem e-pastā!

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku