Blogs

Vienkārša formula, lai atbildētu uz jautājumu: "pastāstiet man par sevi".

Tad nu - pastāstiet man par sevi!  Šāda vienākārša frāze var likt jau intervijas sākumā svīst aukstus sviedrus. Ko precīzi vajadzētu pastāstīt - ne tikai, lai informētu par savu pieredzi, bet lai parādītu, ka esat ideāli piemērots šim darbam?

Ir ļoti vienkārša formula, kas palīdzēs jums viegli atbildēt uz šo jautājumu.

Kā tad atbildēt uz frāzi:"Pastāsti man par sevi".

Šis parasti ir pirmais jautājums, uz kuru var nākties atbildēt intervijā. Ir būtiski atcerēties, ka tas nav uzaicinājums izstāstīt visu tavu dzīvesstāstu vai punkts puntā pārstāstīt savu CV. Tā vietā, iespējams, tā ir jūsu pirmā un labākā iespēja pārliecināt darba devēju, ka jūs esiet labākais kandidāts šim amatam.

Formulu, kuru ieteicams izmantot, varētu nosaukt par “tagadnes-pagātnes-nākotnes formulu”. Tātad, vispirms sāciet ar tagadni, kur jūs esiet šobrīd, ko šobrīd dariet (kādu amatu ieņemat, par ko atbildat utt.). Tad nedaudz pastāstiet par pagātni - par pieredzi un iemaņām, kuras jūs ieguvāt iepriekšējā amatā. Visbeidzot, izklāstiet par nākotnes redzējumu - kāpēc jūs priecājaties par šo īpašo iespēju atnākt uz interviju un kandidēt uz konkrēto amatu.

Kā tas varētu izskatīties dzīvē, piemērs:

"Es šobrīd esmu kontu pārzinis kompānijā “X”, kur es ikdienā strādāju ar mūsu lielākajiem klientiem. Pirms tam es strādāju aģentūrā, kurā es biju trīs dažādos lielākajos valstu veselības aprūpes zīmolos. Jāpiebilst, ka man patiešām patika darbs ar veselības zīmoliem, tāpēc esmu priecīgs par šo iespēju šodien pie Jums ierasties uz interviju. Es esmu patiešām ieintersēts šajā vakancē, jo tas sniegtu man iespēju daudz padziļinātāk strādāt tieši ar vienu konkrētu - jūsu - veselības zīmolu."

Atcerieties, ka visas savas atbildes koncentrējiet uz pieredzi un prasmēm, kas ir visnoderīgākās darba devējam, domājot par šo konkrēto pozīciju un šo uzņēmumu. Un visbeidzot, nebaidieties mazliet atspringt un pastāstīt situācijas, notikumus no dzīves - darba devējam jau ir jūsu CV, tāpēc viņi arī vēlas uzzināt par tevi to, kas nav minēts tavā CV.

Avots - https://www.themuse.com/advice/a-simple-formula-for-answering-tell-me-about-yourself?

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku