Blogs

Veiksme darba vietā sākas no rīta

“Veiksmīgi cilvēki apzinās, cik svarīgi ir kontrolēt savu laiku, un viņi prot to izmantot lietderīgi. Šie cilvēki ir spējīgi koncentrēties uz svarīgāko, atliekot malā otršķirīgas lietas,” skaidro darba eksperte no Kalifornijas Līna Teilore (Lynn Taylor). Viņa papildina, ka katram cilvēkam ir savs veids, kā noteikt prioritātes, bet veiksmīgi cilvēki koncentrējas jau darba dienas sākumā un, gadiem ejot, arvien labāk apzinās, kas ir svarīgs, bet kas var pagaidīt līdz rītam.

Lai palīdzētu ikvienam kļūt par veiksmīgu cilvēku, Līna Teilore ir izveidojusi sava veida dekalogu, apkopojot lietas, kas jāizdara uzreiz, ierodoties birojā, lai nodrošinātu profesionālo un personīgo izaugsmi un labklājību.
1.Spert soli atpakaļ un izvērtēt bijušo. Dienai būtu jāsākas ar vispārīgu skatienu uz situāciju, lai saprastu jaunos mērķus un noteiktu prioritātes. Ne tikai, jo pāris minūtes būtu jāvelta pārdomām par to, kādā veidā ejam uz mērķi, jo ir grūti nonākt galapunktā, ja nezinām, uz kurieni dodamies.
2.Pārbaudīt, kas ir jādara. Lai izvairītos no stresa un slikta noskaņojuma, kas varētu sabojāt visu dienu, ir labi rūpīgi pārbaudīt darāmo lietu sarakstu, pievēršot uzmanību tam, kas jāpabeidz ātrāk.
3.Identificēt un plānot sarežģītākos projektus. Atlikšana ir nekam nederīga un var tikai vairot frustrāciju, kas ar laiku tikai pieaugs. Tāpēc ir labi identificēt laikietilpīgākos projektus un nodarboties ar tiem tieši pirmajās darba dienas stundās.
4.Izvairīties no konfliktiem. Sēdēt pie viena rakstāmgalda ar citiem ne vienmēr ir viegli, un attiecības var kļūt saspīlētas. Tāpēc ir ieteicam nesākt dienu ar naidīgu noskaņojumu, jo tavi kolēģi nejutīsies komfortabli, ja, ierodoties birojā, sapratīs, ka viens nepareizs vārds var izraisīt negaisu. Ja ir kādas nesaskaņas, tad labāk par tām runāt pēc pusdienām.
5.Rakstīt uzreiz un kārtīgi. Gribasspēka augstākā virsotne ir rīts, tāpēc tā ir iespēja sākt ar darbu pie datora jau pirmajās rīta stundās, lai uzrakstītu efektīvākos e-pastus.
6.Sasveicināšanās ar kolēģiem. Veiksmīgi cilvēki novērtē savu komandu, ar kuru strādā. Viņi tai pievērš pienākošos uzmanību, sākot ar vismazākajiem žestiem. Sasveicināšanās ir svarīga, jo dienas sākumā radītais noskaņojums, rada visas dienas noskaņu.
8.Tikai uzmest aci e-pastiem. Sākšana ar e-pastu pārskatīšanu var iedzīt strupceļā un likt mums sākt pasīvu dienu. Tāpēc e-pastiem jāuzmet acs, pievēršot un atbildot nekavējoties tikai uz tiešām svarīgākajiem.
9.Izvairīties no uzmanības novēršanas. Tiem, kas darba dienas beigās vēlas just apmierinājumu par produktīvi aizvadītu dienu, ir jācenšas nekrist vieglos kārdinājumus. Īpaši jau darba dienas pirmajās stundās ir svarīgi pievērst uzmanību “pareizajām” lietām.
10.Relaksācija. Tā nereti ir vissarežģītākā lieta. Tomēr cilvēki, kas patiesi  izprot veiksmi, saprot, ko nozīmē atrast minūti laika pirms “mešanās” darbos.

Piesakies jaunumiem e-pastā!

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku