Blogs

Vasaras tveice – ko vilkt uz darba interviju?

Beidzot ir pienākusi ilgi gaidītā vasara: ar laikapstākļu izmaiņām, pēdējais, ko ir vēlme vilkt uz darba interviju, ir uzvalks vai kostīms, taču piemērots apģērbs šim gadījumam, ja pat ir 30°C tveice, visos gada laikos ir nemainīgs.

Tavs personīgais komforts un vēlmes beidzas tur, kur sākas profesionalitāte. Ģērbjoties neatbilstoši etiķetei, kad ārā ir karsti, intervētājs var noprast, ka dotā iespēja netiek uztverta nopietni. Karjeras eksperti uzskata, ģērbjoties nepiemēroti uz interviju, nav iespējams šo kļūdu izlabot intervijas laikā ar ideālu CV vai perfektām atbildēm uz jautājumiem. Nevienam netiek dota otra iespēja, lai radītu pirmo iespaidu. Ja izvēlētais apģērbs intervijai nav atbilstošs, tad tas var arī novērst intervētāju uzmanību no pašas intervijas būtības.

Lai gan eksperti iesaka gan sievietēm, gan vīriešiem uz interviju ierasties kostīmos un uzvalkos, tomēr, ja vēlamā pozīcija ir radoša, tad pieļaujams vilkt mazāk lietišķu apģērbu.

Sievietes var vilkt svārkus, ja tajos jūtas komfortabli, taču tiem jābūt atbilstoša garuma, kā arī apaviem jābūt ar slēgtu purngalu, blūzei un žaketei arī jābūt atbilstošai.Vīriešiem būtu ieteicams vilkt uzvalku ar kaklasaiti, apaviem, protams, jābūt slēgtiem.

Vienmēr labāk vairāk uzposties darba intervijai, jo darba meklētājiem ir svarīgi atcerēties, ja pat pašas kompānijas gaisotne nav tik lietišķa, tomēr intervētājs var būt ļoti konservatīvs. Ne tik konservatīvam intervētājam nebūs iebildumu, ja esat ģērbies lietišķi, taču konservatīvam – tas var likties pat aizvainojoši. 

Galvenais izvēlēties pareizo audumu apģērbam – vasarā tam jābūt vieglākam, lai gaiss tiktu cauri, taču svarīgi atcerēties, ka bieži vien šāda veida audumi burzās un tas varētu radīt nepareizu pirmo iespaidu. 

Pirms došanās uz interviju vislabāk atstāt ģērbšanos uz pēdējo brīdi, lai drēbes ilgāk saglabātu svaigumu un lai jau mājās nepaliktu karsti. Svarīgi līdzi arī paņemt ūdeni, ja uznāk slāpes neilgi pirms intervijas.

Avots: http://www.foxbusiness.com/personal-finance/2013/06/20/its-hot-outside-what-to-wear-to-interview/


Piesakies jaunumiem e-pastā!

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku