Blogs

Vairāk pozitīvā: Kā ierasties darbā labā garastāvoklī ?

Domāju, ka visiem tā ir labi zināma patiesība, ka rīta cēliens ir svarīgs faktors labas dienas uzsākšanai. Mēs ceļamies ar modinātāja zvanu, pavadām rīta rituālu mājās, baudot brokastis, tad dodamies uz darbu. Darbs ir vieta, kurā pavadām līdz pat 60% savas dienas, tāpēc ir ļoti būtiski, lai darba vide ir sakārtota, attiecības ar kolēģiem draudzīgas un apkārt valdītu laba aura. Ar ko sākt? Tikai, lūdzu, nesākam, ka vakar darbā radās strīds, jo Jānis, Maija un Pēteris man to un šito pāri izdarīja; Ilze vispār nemāk sadarboties; Kārlim es neuzticos; vadītājs mani nesaprot; internets ir lēns u.t.t. Vispār mani darba vietā neviens negaida un arī es negribu nevienu redzēt. Kā man riebjas darbs!!! NĒ, NĒ, NĒ. Es jums saku tikai vienu vienīgu lietu, ka viss sākas un beidzas ar mums pašiem.
  • Noskaņojiet sevi pozitīvi
  • Domājat radoši
  • Saskatiet iespējas jebkurā problēmā un
  • ticiet saviem spēkiem.
Vakarā dodoties gulēt pārdomājiet dienas notikumus. Ko darbā paveicu tādu, kas liek ar sevi lepoties? Cik reizes laipni pasmaidīju kolēģiem un klientiem? Kuri cilvēki dienas gaitā manī radīja pozitīvas emocijas? Kāda rīcība darba vietā man ļauj atbrīvoties? Ko labu izdarīju, lai palīdzētu kolēģim, klientam atrisināt problēmu? Uzlieciet modinātāja zvanu, nevis uz apaļām stundām, bet dažas minūtes pirms vai pēc apaļās stundas. Tas noņem spriedzi un rada sajūtu, ka ir liekas minūtes laika, kuru varat veltīt sev. Pirms izkāpt no gultas izstaipieties un nosakiet dienas mērķi, kas jāsasniedz. Mērķi var skatīt gan darba, gan mājas un draugu līmenī. Piemēram, teātra apmeklējums pēc darba; treniņu zāle vai tikšanās ar draugiem uz kafiju. Projekta piedāvājuma izsūtīšana; zvana veikšana, lai saskaņotu tālākos projekta soļus u.tml. Mazo mērķu noteikšana rada piepildījuma sajūtu. Parādās dienas jēga, kam dzīvojam, kā dzīvojam un uz kurieni virzāmies. Baudiet nesteidzoties rīta kafiju, tēju vai karsto šokolādi. Iegādājaties dārgāku cepumu kārbu, lai katru rītu notiesātu pāris no tiem. Padariet brokastis īpašas. Ja parasti smērējat desu maizītes, tad uzlieciet tām kādu zaļumu vai tomātu šķēlīti. Uzberiet šķipsniņu piparu vai sāli un priecājaties, cik koša tā sanākusi. Izklausās naivi un muļķīgi. Ticiet man, sīkumi ir tie, kas veido mūsu ikdienu. Mazas nianses spēj darīt brīnumus un uzlabot garastāvokli. Padarīt dzīvi krāsaināku. Dodoties prom no mājām apzināties, ka ar mani viss ir kārtība. Diena ir sākusies un es jūtos lieliski. Izejot ārā, ievelciet pirmo elpu svaigā gaisa un esat pateicīgi sev, ka elpojat. Vai var būt kas vēl sliktāks? Nē, nevar, jo viss ir tik labi, cik tam ir jābūt. Rīta satiksme ir neciešama? Nē, tā nav neciešama, bet tā prasa pārbaudījumu: vai es spēju tikt galā ar sevi paaugstinātākas spriedzes situācijā. Tas audzina jūsu raksturu, vai spējat savaldīties un pavadīto laiku sastrēgumos izmantot, lai radītu jaunas idejas, sakārtotu savas dienas plānus u.tml. Visā negatīvajā ir jāprot atrast un jāmeklē labais, kas dienu pacels jaunā līmenī. Galvenais, sāciet ar sevi! Kad esam izbriduši cauri sniegiem, sastapušies ar pāris problēmām uz ceļa un nogaidījuši pāris desmitu minūšu satiksmē, ierodoties darbā sauciet: „Hey, es esmu klāt! Es to izdarīju UN, starp citu, man galvā ienāca ideja, ka pie patreizēja projekta varētu uzlabot laika plānošanas posmu, jo tiklīdz mums radās problēma sākumā posmā mēs apstājāmies, bet vajadzēja jau iepriekš radīt plānus b un c, kas novērstu aizķeršanos.” Vienu vārdu sakot, jebkurā problēmā, neveiksmē, meklējiet izaicinājumu un jaunus risinājumus. Laiku, kuru pavadāt ceļā uz darbu izmantojiet lietderīgi, vērojiet apkārtni un detaļās atradīsiet lieliskas idejas. Nospraudiet aizvien vairāk mazāku mērķu. Cieniet savus kolēģus. Sveiciniet arī lielāko ienaidnieku. Sāciet ar sevi un arī pasaule jums apkārt pārveidosies. Lai nepaiet ne diena bez laba garastāvokļa un pozitīvas dzīves uztveres!

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku