Blogs

Vairāk laika sev

Vai tev ir apnicis darbā pavadīt 12 stundas diennaktī? Tomēr baidies no riskiem, kas varētu rasties, strādājot mazāk? Vai tiecies pēc lielākas labsajūtas? Tev ir laba alga, bet tu jautā sev – vai tas ir tā vērts? Vēlies vairāk laika veltīt ģimenei vai sev, bet nezini, kā to paveikt?

Uz šiem un vēl daudziem citiem ar darbu saistītiem jautājumiem atbild kādas ASV personāla atlases kompānijas prezidents Džons D. Drake savā grāmatā „Downshifting”, kuras apakšvirsrakstā tās autors raksta – strādāt mazāk un priecāties par dzīvi.

Grāmatas autors norāda, ka darbs radies, ņemot vērā viņa paša pieredzi. Viņš ir nelabojams darbaholiķis, kurš iemācījās, pārvarot dažādus psiholoģiskos riskus, strādāt mazāk, dzīvot mierā ar sevi un tai pat laikā strādāt produktīvi.

Katram no mums ir jāstrādā, un darbs bieži var būt pozitīva pieredze. Tomēr, ja ģimene sāk sūdzēties par to, ka nekad neierodies vakariņās, ka strādā arī mājās un brīvdienās, ka tevis dēļ ģimenei nācies mainīt brīvdienu plānus, tad tie ir tikai daži no signāliem, kas liecina, ka strādā par daudz.  Visbiežāk to, ka cilvēki sāk strādāt par daudz, ietekmē viņu priekšnieki, kas katru dienu strādā līdz septiņiem vakarā un uz darbu aiziet arī sestdien no rīta.  It kā tas nenozīmē, ka arī pārējiem darbiniekiem jādara tas pats, bet zemapziņā padotajiem šķiet, ka jādara tas pats. Tāpat slikti darba dienu ietekmē tehnoloģijas, piemēram, e-pasti, mobilie sakari, kad ikviens ir praktsiki vienmēr sasniedzams un atbilde tiek gaidīta nekavējoties, pat ārpus darba laika.

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku