Blogs

Vai var iemīlēt darbu?

Apgalvojums „mīlēt darbu” skan paradoksāli. Daudzi domā, ka darbs ir darbs tikai tad, ja tas ir smags vai rada sava veida ciešanas. Tomēr gribētos apgalvot pretējo – darbu var mīlēt, tas var patikt radīt prieku. Būt laimīgiem arī darba vietā var kļūt par mūsu lielo pienākumu, jo laimīgiem jābūt jebkurā dzīves sfērā, arī darba vietā.

Ja kāds mīl darbu, tad tas nozīmē, ka darbs tiek paveikts labāk, tas nesagādā grūtības, ka tas nes lielākus augļus. Tas nenozīmē, ka darbā nav garlaicīgu un mazāk interesantu nodarbju, jo katram darbam ir sava „garoziņa”. Tomēr mīlestība pret darbu liek justies apmmierinātam un priecīgam par to, ko dari. Protams, arī nogurušam, jo mīlēt darbu, ko dari, un un darīt darbu, kas patīk, ir dzīvesveids, kas pieprasa atbildību un iesaistīšanos.

Tāpēc nevajag domāt, ka mīlēt darbu nozīmē strādāt bez grūtībām, šķēršļiem un pārbaudījumiem. Tā tas nav, būsim reālisti! Un, pirms nonāc līdz darbam, kuru patiesi mīli un kurš sagādā prieku un patīk, būs jāiziet cauri dažiem etapiem, varbūt arī ērkšķiem.

Darbs, kas tev patīk, nenāks pats tevi meklēt, tev pašam būs tas jāmeklē un jāatrod. Tam būs nepieciešams laiks un piepūle. Un, lai atrast sapņu darbu, pieņem jaunu rīcības taktiku. Ja vecā taktika nav devusi augļus, tad jāmeklē jauni veidi. Un, ja tiešām vēlies atrast „sirds darbu”, neapstājies, pirms to neatrodi.

Savu sapņu darbu varētu nākties meklēt visdažādākajās vietās, par kurām nekad neesi iedomājies, to var atrast visdīvainākajos veidos. Tāpēc... Izmanto šo iespēju! Izmēģinu jaunus hobijus. Tiecies un sarunājies ar jauniem cilvēkiem. Lasi rakstus dažādos blogos, avīzēs un žurnālos. Iedvesma var atnākt brīžos un no cilvēkiem un vietām, no kuriem to vismazāk sagaidi.

Pat ja atrodi sapņu darbu, var gadīties, ka uzreiz to neiemīli, varbūt pat tas sākumā liek vilties. Tas ir tāpat kā attiecībās. Ir mīlestība no pirmā acu skatiena, bet ir attiecības, kuras attīstās un veidojas lēnām, kurās ir nepieciešama pacietība. Tāpēc nesteidzies ar lēmumiem un neapdomīgu rīcību, bet esi noturīgs savā izvēlē.

Ieguldi pūles. Kad atradīsi sapņu darbu, tev būs jāiegulda daudz vairāk enerģijas, nekā, iespējams, sākumā biji iedomājies. Ja esi atradis tieši to darbu, ko meklēji, tad tas ir tā, it kā esi saņēmis dāvanu. Neizšķērdē to neapdomīgi. 

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku