Blogs

Vai patiešām pienākušas motivācijas vēstuļu ēras beigas?

Iespējams, ka ir nācies dzirdēt, ka motivācijas vēstules šobrīd ir nevienam nevajadzīgas. Darba devēji tās nelasa, recruiteri un personāla atlases speciālisti tās vienkārši izmet miskastē! Tā nu gan nav pilnīga taisnība.

Motivācijas jeb pieteikuma vēstules ir ļoti svarīga daļa no jūsu darba meklēšanas stratēģijas, jo tā ir iespēja paskaidrot, kādēļ vēlaties strādāt pie konkrētā darba devēja.

Paskatīsimies uz to no šāda skatu punkta: darba devēji meklē cilvēkus, kuri saprot kādēļ uzņēmums vispār pastāv, kāpēc tas darbojas un kuri jūtās tuvi šim uzņēmumam. Ja jūs jau pašā atlases sākumā varat paskaidrot, kāpēc vēlaties strādāt konkrētajā uzņēmumā un kāpēc tas jums ir tik svarīgi, jūs palielināt savas iespējas, ne tikai izcelties citu kandidātu vidū, bet arī nonākt nākamajā atlases kārtā.

Motivācijas vēstule ir iespēja jums dalīties stāstā neatkarīgi no tā, vai tas ir personisks vai profesionāls, kas cilvēkiem, kuri šo vēstuli lasa, izskaidro to, kāpēc vēlaties strādāt tieši pie viņiem, ar ko viņi ir labāki par citām kompānijām. Rezultāts - jūs respektējat un apbrīnojat konkrēto kompāniju, un parādiet vēlmi strādāt pie viņiem. Tieši tam ir jāizriet no motivācijas vēstules.

Atbilde uz sākumā uzdoto jautājumu - nē, motivācijas vēstuļu ēras beigas vēl nav pienākušas, un patiesībā, esam vēl tālu no tām. Tikmēr, kamēr jūs pamanāmā, interesantā un varētu teikt pat uzbāzīgā veidā varat izskaidrot, kāpēc jūs esat ieinteresēts uzņēmumā, jums ir ļoti lielas iespējas tikt pamanītam starp pārējiem kandidātiem un, iespējams, beigās arī iegūt kāroto darbu.

Avots - https://www.workitdaily.com/cover-letters-really-dead/

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku