Blogs

Vai ir vērts strādāt slikti apmaksātā darbā?

Šis jautājums visaktuālākais ir tiem, kas tikko beiguši studijas un vēlas gūt darba pieredzi. Vai ir vērts strādāt darbā, par kuru netiek piedāvats pienācīgs atalgojums, tikai pieredzes dēļ un tāpēc, lai to varētu ierakstīt vēlāk savā CV?

Uz šo jautājumu nevar atrast viennozīmīgu atbildi, jo situācijas ir ļoti dažādas, tāpēc arī šādam darbam ir gan savas pozitīvās, gan ēnas puses. It kā jau būtu jāseko noteikumam, ka nav nekavējoties jāpiekrīt darbam, kurš vienkārši ir, jo nav citas iespējas. Taču cilvēkiem, kas tikko absolvējuši universitāti, ir vēlme gūt pieredzi. Situācijā, kad darba samaksa ir necienīgi zema, ir jāņem vērā vairāki aspekti un jāapsver, vai konkrētais darba piedāvājums dos gandarījumu vai arī tieši otrādi – liks vilties un dzīvot depresijā.

Zemu atalgotu darbu var izvēlēties, sekojot sapnim. Piemēram, ja jūsu sapnis ir atvērt savu veikaliņu vai kļūt par fotogrāfu, tad ir notiekti nepieciešama pieredze un prakse šai sektorā. Šāda veida aktivitātes varētu netikt sākumā pienācīgi atalgotas. Tomēr, ja ir sapnis un vēlme attīstīties, tad šādu darbu var izvēlēties, kaut gan par to nesaņemat pienācīgu atalgojumu, jo šis darbs ir tikai sava veida tilts, kas ved uz sapņa piepildījumu. Tāpat kādu laiku par zemu samaksu var strādāt mācekļi, kas ir tikko beiguši mācības, kuriem nav pieredzes un kuri vēlas parādīt savas spējas un apgūt sava amata prasmes.

Tomēr darbu par cilvēkam necienīgu algu nevajag strādāt, ja tas liek dzīvot depresīvā noskaņojumā un laupa entuziasmu. Ja ir zināms, ka darbs ne tikai ir zemu atalgots, bet darba vietā ir arī slikti apstākļi, nepatīkami kolēģi un darba vieta atrodas pilsētas sliktākajā rajonā, tad labāk no tā atteikties, kamēr tiešām nav radusies depresija vai iestājusies apātija.

Neizvēlieties zemu atalgotu darbu, ja tas jūs attālina no jūsu sapņiem un mērķiem. Zemu apmaksāts darbs var būt alternatīva īsam laika periodam, ja tas ir daļa no jūsu ieplānotā ceļa pretī mērķim. Turpretī, ja darbs jūs nebagātina, nepiedāvā jaunas iespējas un attālina no sapņiem, tad labāk no tā atteikties un meklējumus turpināt citur.

Piesakies jaunumiem e-pastā!

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku