Blogs

Vai darbinieku pašmotivācija ir sekmīga vienreiz?

Paziņojiet kaut ko – tā saka visi motivējošie runātāji. Kas ir tas, ko jūs gribat? Paziņojiet, ka jums tas būs. Vēlaties iegūt labāku figūru? Paziņojiet, ka jums tāda būs. Kārojat dabūt labāku darbu? Paziņojiet, ka jūs to noteikti dabūsiet. Šādi paziņojumi mūs mierina, dāvā enerģiju un aizrautību. Mums uzlabojas vispārējais noskaņojums, paštēls un pašvērtējums. Diemžēl šo paziņojumu pozitīvā iedarbība ir pārejoša un ar tieksmi mazināties. Ja rezultāta nav, mēs jūtamies slikti. Tādā veidā, izdarot nākamo paziņojumu, būs grūtāk radīt sev kaut īslaicīgu entuziasmu, jo mēs parasti ļoti labi atminamies pēdējā plāna sekas. Panākumus rada nevis pašmotivācijas triki un vēlamo rezultātu paziņojumi, bet gan nepārtraukti centieni, kuri progresē. „Apmēram 87% gadījumu vēlme sevi mainīt cilvēkos rada īslaicīgu paštēla uzlabošanos, taču pēc dažām nedēļām tam seko vilšanās, kas padara viņu paštēlu vēl sliktāku, nekā tas bijis pirms paziņojuma izteikšanas.”

Polivy and Herman, 1999

Apmēram 87% gadījumu vēlme sevi mainīt cilvēkos rada īslaicīgu paštēla uzlabošanos, taču pēc dažām nedēļām tam seko vilšanās, kas padara viņu paštēlu vēl sliktāku, nekā tas bijis pirms paziņojuma izteikšanas.

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku