Blogs

Vai atkārtoti pieteikties uz pozīciju, uz kuru tevi jau vienu reizi noraidīja?

Vai atkārtoti pieteikties pozīcijai, uz kuru jau tiki noraidīts vienu reizi? Noteikti. Patiesībā, atkārtoti pieteikumi nav tik reti kā mēs varētu iedomāties, tas pat savā ziņā parāda kandidāta vēlmi darboties konkrētajā kompānijā un konkrētajā amatā, kas darba devēja acīs ir liels pluss. Ja jūtat, ka jūsu prasmes sakrīt ar vakances prasībām, tad šeit varēsiet atrast dažas lietas, ko varat darīt, lai izceltos.

1. Pārdomājiet pieteikumu

Pirms atkārtotas pieteikšanās uzdodiet sev jautājumu: kāpēc es atkal iesniedzu pieteikumu? Vai tā ir konkrētā pozīcija? Kompānija? Nozare?

Šīs atbildes noteiks to, kā jūs veidosiet savu pieteikumu. Piemēram, ja jūsu atkārtotā pieteikuma iemesls ir konkrētā kompānija, nevis konkrētā pozīcija, tad varbūt varat apsvērt iespēju pieteikties citai amata vietai, kas ir piemērotāka jūsu prasmju kopumam un karjeras vēlmēm.

Ja esat pārliecināts, ka sākotnējā loma jums ir piemērota, ir ļoti svarīgi saprast, ko HR menedžeris meklē un kā jūs atbilstat šīm prasībām. Kas ir mainījies kopš pēdējās pieteikšanās reizes? Kādas jaunas prasmes un pieredze jūs esat ieguvis, lai padarītu jūs par kvalificētāku kandidātu? Tāpat, ja jūs saņēmāt atsauksmes no pirmās intervijas, pārliecinieties, ka esat strādājis, lai pilnveidotu tās lietas, kas pirmajā reizē nebija tik spīdošas.

2.Iekļaujiet motivācijas vēstuli

Daudzas kompānijas saglabā pieteikumus kādu laiku un, ļoti iespējams, ka uzies jūsu iepriekšējo pieteikumu, tāpēc, nekādā gadījumā, nesūtiet tādu pašu motivācijas vēstuli kā iepriekšējā reizē.

Ja iepriekšējā reizē motivācijas vēstule netika prasīta un jūs to netikāt sūtījis, tad piesakoties atkārtoti vislabāk ir būt tiešam un motivācijas vēstulē iekļaut sadaļu, kurā tiek minēts, ka jūs jau vienu reizi esat iesniedzis pieteikumu, un arī paskaidrot, kāpēc jūs tagad esat spēcīgāks kandidāts.

Izmantojiet motivācijas vēstuli, lai pastāstītu savu stāstu, iepazīstiniet ar savu jauno pieredzi, ko esat ieguvis, un iekļaujiet arī visas tās papildu pūles, ko esat ielicis, lai uzzinātu vēl vairāk par uzņēmumu vai konkrēto pozīciju. Ja jūs atkārtoti iesniedzat pieteikumu bez motivācijas vēstules, recruiteriem un HR menedžeriem būs grūtāk saprast pieteikuma iemeslu un to, vai šajā laikā esat pilnveidojies.

Kā arī, ja jums tika dota atgriezeniskā saikne pēc pirmās intervijas, nekautrējieties to pateikt un uzsvērt to, kas ir mainījies.

3.intervija ar pārliecību.

Kad ir pienācis laiks intervijai, sagatavojaties pamatīgi un stāstiet par to, kāds būs jūsu pienesums kompānijai, ja jūs strādāsiet šajā amatā. Atkārtota pieteikšanās uz amatu liecina par nopietniem nodomiem, tāpēc neļaujiet iepriekšējam noraidījumam jūs aizkavēt. Un, ja jūs tiksiet līdz intervijai, tas nozīmē, ka uzņēmums ir ieinteresēts!

Tad tikai parādiet uzņēmuma pārstāvim savu entuziasmu un paskaidrojiet, kāpēc nolēmāt atkārtoti iesniegt pieteikumu šai pozīcijai un līdz pozitīvam rezultātam nebūs tālu.

Avots - https://www.themuse.com/advice/ask-an-honest-hr-professional-reapply-for-a-job-after-rejection

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku