Blogs

Uzlabojiet komandas sniegumu: paredziet iespējamo neracionalitāti

Mēs izprotam problēmas darbu un rūpīgi pārdomājam ideālu risinājumu. Visiem ir jāsaprot, cik lieliska ir šī ideja un ka pret to nedrīkst būt nekādu iebilžu. Diemžēl mēs bieži vien pieņemam, ka pārējie cilvēki pastāvīgi izturas racionāli un saprātīgi. laba ideja tiks atbalstīta tikai tāpēc, ka tā ir laba. Pieredze mums tomēr māca, ka apkārtējie pieņems neracionālus lēmumus, kurus bieži rada nepamatotas bailes. Esiet gatavs pārdot savas idejas, pretī saņemot ne tikai atbilstošus jautājumus, bet arī nesaprātīgi paustas atbildes. "Darba līgšanas procesa pētījumi rāda, ka apsvērumi, kas balstīti uz bailēm - bieži vien par to, kādas sekas būtu nolīgt darbā pārāk talantīgu darbinieku, - sastopami vairāk nekā 20% gadījumu, lai gan šādam lēmumam nav ne stratēģiska, ne racionāla pamatojuma."

Baker, 2000

Autora lapa: www.enjoy24.lv

Darba līgšanas procesa pētījumi rāda, ka apsvērumi, kas balstīti uz bailēm - bieži vien par to, kādas sekas būtu nolīgt darbā pārāk talantīgu darbinieku, - sastopami vairāk nekā 20% gadījumu, lai gan šādam lēmumam nav ne stratēģiska, ne racionāla pamatojuma.

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku