Blogs

Trīs soļi ceļā uz pašapziņu un pārliecību par saviem spēkiem: Solis 2 – līdzsvarā un ceļā uz panākum

Pašapziņa ir saistīta ar līdzsvaru. Uz viena svaru kausa mums ir cilvēki ar zemu pašapziņu un uz otra svaru kausa mums ir cilvēki, kam var būt ir pārāk liela pārliecība par sevi. Ja esat nepietiekami pārliecināti par sevi, tad jūs izvairīsieties no riskiem un izaicinājumiem un, iespējams, nekad nebūsiet gatavi pat mēģināt. Un, ja jūs esat pārāk pašpārliecināts, jūs varat uzņemties pārāk lielu risku, pārvērtējot savas spēju robežas; jūs pārdegat. Jūs varat sevi atrast arī tādā stadijā, ka esat tik optimistiski, ka jums nav pat intereses mēģināt un būt pietiekamam, lai patiesi izdotos. Vispatiesāk ir atrast tādu kopsummu, kur jūsu pārliecība atbilst realitātei un jūsu patiesajām spējām. Ar pareizo pašapziņas summu Jūs pieņemsiet apzinātus riskus, un spersiet papildu jūdzi, ievērojot savu spēju robežas un mēģināsiet censties kaut arī ir grūti. Solis 2: Ceļā uz panākumiem (lai iegūtu pilnīgāku domu karti, izlasiet rakstu Solis 1: Sagatavošanās Jūsu ceļojumam)

Šis ir punkts, kurā jūs lēni sākat virzīties uz savu mērķi. Darot pareizās lietas un sākot ar mazām, viegli sasniedzamām uzvarām, jūs virzāt sevi ceļā uz panākumiem un sākat veidot pašapziņu, kas nāk kopā ar to. Apgūstiet zināšanas, kas jums palīdzēs virzīties uz priekšu Aplūkojot jūsu mērķus, identificējiet prasmes, kuras jums būs nepieciešams, lai tos sasniegtu. Un tad skatāties, kā jūs varat apgūt šīs prasmes pārliecinoši un labi. Tikai nepieņemiet paviršību par pietiekami labu risinājumu, meklējiet risinājumu, programmu vai kursu, kas pilnībā jums sniegs to, ko jūs vēlaties sasniegt. Ideālā gadījumā jūs iegūsiet sertifikātu vai kvalifikāciju par kuru varat lepoties. Koncentrējieties uz pamatiem: Kad jūs sākat, nemēģiniet darīt kaut ko gudri vai komplicēti; nesasniedziet pilnību - vienkārši izbaudiet lietas, kas jums patīk un ir vienkāršas; padariet tās veiksmīgi un labi. Nospraudiet mazus mērķus un sasniedziet tos: Sākot ar ļoti maziem mērķiem, kurus noteicām pie pirmā soļa (Solis 1), izveidojiet sev paradumu noteikt mazus mērķus, tos sasniegt un nosvinēt šo sasniegumu. Nenospraud mērķus šajā stadijā, kuri ir īpaši grūti sasniedzami, vienkārši veido ieradums sasniegt mērķus un svinēt tos. Un pamazām sāc likt kopā savu panākumu karti! Turpini vadīt savu prātu: Palieciet pie pozitīvas domāšanas, saglabājiet ieradumu cildināt un baudīt panākumus, un saglabājiet šo garīgo attēlu spēcīgu. Varat arī izmantot paņēmienu, piemēram, dārgumu kartēšana, lai jūsu vizualizācija kļūtu vēl lielāka! Zīmējiet savu domu kartes, vizualizējiot savu dzīvi, kas jums pieder, kā jūs jūtaties, sasniedzot katru mērķi. Un, no otras puses, iemācieties pārvarēt neveiksmes. Pieņemiet, ka kļūdas notiek, ja jūs mēģināt kaut ko jaunu. Faktiski, ja jūs veidojat ieradumu apstrādāt kļūdas un no tām gūt mācīšanās pieredzi, jūs varat (gandrīz) sākt tās redzēt pozitīvā gaismā. Galu galā ir tāds teiciens "kas mani nenogalina, padara mani tikai stiprāku!"

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku