Blogs

To nebūs viegli izdarīt, bet vēlāk sapratīsi, ka tas bija to vērts!

6 slikti ieradumi, kurus vajadzētu pārtraukt, lai 2016. gadā Tu kļūtu produktīvāks. Kļūt produktīvākam nenozīmē vairāk strādāt, bet gan – gudrāk strādāt. Tas arī varētu kalpot arī kā apņemšanās, jo bez apņēmības tas būs grūti izradāms, jo būs jāpārvar mazie, par ikdienas tradīciju kļuvušie ieradumi.

1) impulsīva sērfošana internetā – kad internets ir pieejams visu laiku, kad strādā, tad grūti neizmantot to savā 5 min “es nedaudz atpūtināšu galvu no darba” pauzē, kas pārtop par 20 min un vairāk.

2) darīt vairākas lietas vienlaicīgi – lai gan daudzi cilvēki apgalvo, ka lieliski spēj paveikt vairākus darbus vienlaicīgi, tā nemaz nav. Zinātniskā pētījumā atklāts, ka tikai 2% no visiem cilvēkiem ir spējīgi veiksmīgi to izdarīt.

3) pārbaudīt e-pastu (jā, gan darba, gan personīgo) – darot to ik pēc 10 – 15 min, dienā tiek zaudētas aptuveni 25 min. Ieteikums ir pārbaudīt to ik pēc 30 vai vairāk minūtēm – tas ļaus Tev vairāk iegrimt darbā.

4) atlikt grūtākos darbus uz vēlāku laiku – cilvēkam ir limitēts gribasspēks, kas, dienai ritot, samazinās. Tāpēc labāk sākt ar grūtākajiem darbiem, lai vieglākos vai nesvarīgākos varētu paveikt vēlāk.

5) sēdēt visu dienu. Daudzos uzņēmumos arvien populārākas (balstoties uz pētījumiem) kļūst “pastaigu sapulces”. Tas nozīmē, ka sapulce noris nevis sapulču telpā, taču kustībā – vislabāk, ja var to izdarīt svaigā gaisā.

6) turēt telefonu blakus savai gultai. Telefonu un citu ierīču LED ekrāni izstaro “zilo gaismu”, kas bojā redzi, kā arī samazina melatonīna (palīdz regulēt miega ciklu) izstrādi organismā. Pētījumi arī pierādījuši, ka zems melatonīna līmenis var veicinās depresiju un bezspēku.

Avots: http://www.brazilpress.ga/news/13-bad-habits-you-should-break-in-2016-to-be-more-productive

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku