Blogs

“The European Job” tests

Vai tiešām ar dažu klikšķu palīdzību var uzzināt, uz kuru valsti doties, lai tur varētu strādāt savā izvēlētajā profesijā? Žurnāls “Wired” ir izveidojis īpašu testu, kura mērķis ir norādīt, kurā valstī jūsu pārstāvētā profesija ir vispieprasītākā. Testā ir iekļauta 21 Eiropas Savienības valsts. Diemžēl tajā nav iekļauta Latvija un Lietuva.

Testa “The European Job” veidotāji ir ņēmuši vērā statistikas datus no “Eurostat” un Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas datu bāzēm, kas attiecas uz 2013./2014.gadu. Testa sauklis ir: “Pasaki, ar ko tu nodarbojies, un mēs pateiksim, kurā valstī tev būtu jāstrādā.”

Testā jāuzklikšķina uz attiecīgo ikonu, nav pat nepieciešams daudz laika veltīt lasīšanai. Tas aizņems vien dažas sekundes vai minūti laika, atbildot uz jautājumie par to, kādā jomā vēlaties strādāt, cik vecs esat, kāda ir saņemtā izglītība utml. Pēc tam, ņemot vērā iegūtos rezultātus, jums tiks ieteikta valsts, kas atbilst jūsu vēlmēm un profesijai un kurā tieši jūsu profesija ir viena no tām, kurās ir nepieciešammi darbinieki.

Testa beigās jums tiks piedāvata Eiropas “pase”, kuru varēsiet publicēt, izmantojot sociālos tīklus. Protams, tests ir vairāk izklaidei un priekam, bet, ņemot vērā, ka portāla veidotāji ir izmantojuši reālus datus, varat uzzināt, kurā valstī pieprasījums pēc jūsu profesijas ir salīdznoši lielākais. 

Testa versija angļu valodā: http://www.theeuropeanjob.eu

Piesakies jaunumiem e-pastā!

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku