Blogs

Strīdi – kā gan bez tiem!

Kā nelielā aptaujā Itālijā speciālisti mēģināja noskaidrot, par ko darbinieki visbiežāk strīdas ar saviem kolēģiem vai priekšnieku darba vietā. Turpinājumā saraksts ar iemesliem augošā kārtībā, sākot no aptaujāto retāk minētā iemesla.

Desmitajā vietā ir pārāk šaurās darba telpas. 12% aptaujāto apgalvoja, jo mazāk vietas uz vienu darbinieku, jo biežāk notiek strīdi. Tas parasti notiek birojos, kur pārāk tuvu viens otram atrodas kolēģu rakstāmgaldi.
Devītajā vietā ierindojas nekorekta uzvedību. Tas nozīmē, ka uz strīdiem vedina kolēģu uzvedība, kuri tad, kad citi strādā, velta laiku savām personīgajām darīšanām. Īpaši kolēģus traucē kolēģi, kuri  nepārtraukti lieto savus smātfonus.
Astotajā vietā atrodas nevīžība. Kolēģi mēdz sūdzēties un strīdēties ar tiem, kas darbā ierodas nepiemērotā apģērbā. Īpaši tas traucē, protams, sievietes.
Aptuveni 28% aptaujāto sacīja, ka vismaz reizi darba vietā ir strīdējušies ar kolēģi, kurš ir kaut ko paveicis otra vietā. Tas nozīmē, ka darba “zagšana” citu kolēģu acīs nav labais tonis.
Sestajā vietā ierindojas pēkšņs pakāpiens pa karjeras kāpnēm. Tas var izraisīt pārējo greizsirdību, kas var izvērsties strīdos.
Piektajā vietā aptaujātie ierindoja tās strīdu situācijās, kuras radušās, jo kāds kolēģis nebija spējīgs izpildīt savus tiešos pienākumus un līdz ar to no šīs neizdarības ir cietuši pārējie.
Ceturtajā vietā  - nedroša darba vieta. Kad darba vieta nav droša, ir lielāks nemiers un līdz ar to ir lielāka strīdu iespējamība. Tas tāpēc, ka šādās situācijās paaugstinās stresa līmenis, kuru dažkārt kolēģi mēdz “izgāzt” uz saviem darba biedriem.
Interesanti, ka trešajā kā strīdu iemeslu nodarbinātie ierindojuši kolēģus, kas konkrētajā darba vietā strādā pārāk ilgu laiku. Izrādās, ka vienveidība ar laiku var novest līdz strīdu situācijām. Ja padomājam, ir dabiski strīdēties ar tiem, kas mums ir vistuvākie, piemēram, radiniekiem, vīru, sievu. Līdzīgi ir darbā, kur kolēģi ir kļuvuši sava veida dzīves biedri.
Otrajā vietā ar 78% ierindojas kolēģu dusmas. Diezgan dabisks iemesls! Bet kas tad ir pirmajā vietā? Kas mūs darba vietā sadusmo visvairāk? Pirmajā vietā ir – priekšnieks. Sliktas attiecības ar priekšnieku. Gandrīz visi aptaujātie vismaz reizi strīdējušies ar savu priekšnieku/ Daži pat vairākas reizes nedēļā. Tad jau izrādās, ka biežāko strīdu iemesli tiktu atrisināti, ja vienkārši nebūtu priekšnieku. Tas laikam ir daudzu nodarbināto sapnis!

Piesakies jaunumiem e-pastā!

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku