Blogs

Spējas, kas liks jūs novērtēt

Mūsdienās meklējot darbu, kandidātam ir jābūt apveltītām ar vairākām spējām. Speciālisti ir izskaitļojuši, ka piecas spējas jeb kompetences ir absolūti neaizstājamas, un parasti tās ir nepieciešamas jebkurā darba vietā.

Pirmā no tām ir spēja būt līderim un vadīt. Tas nenozīmē, ka cilvēkam noteikti jākļūst par uzņēmuma vai nodaļas vadītāju, bet līdera dotības jebkurā darba vietā tiks novērtētas. Jebkurā darba vietā tās var attīstīt, lai pēc tam īstajā vietā tās izmantotu kā savu trumpi.

Organizatora spējām arī ir pievienotā vērtība. Un to ne vienmēr atceras tie, kas ir darba meklējumos. Organizatora spējas ir jāattīsta un nemitīgi jāuzlabo, paralēli pilnveidojot savu spēju būt punktuālam, kārtīgam, precīzam. Nav jābūt pilnībā atkarīgam no punktualitātes, taču tai pat laikā jāievēro darba termiņi un jāorganizē savs laiks.

Mūsdienās ļoti būtiska ir arī spēja saglabāt līdzsvaru paaugstināta stresa situācijās. Lai sevi pie tā pieradinātu, jācenšas iemīlēt sacensības gars un izaicinošais darba ritms. Katrā darba vietā var rasties situācija, kad pēkšņi kaut kas jāpaspēj un jāizdara. Tad ir būtiski saglabāt līdzsvaru un nekrist panikā, jo tas cels darbinieka vērtību darba vadītāja acīs.

Darbs nav tikai attiecības starp darbinieku un paveicamo darbu. Darba vietā jārūpējas arī par savstarpējām attiecībām – spēju saprasties ar kolēģiem, savstarpēji palīdzēt, atbalstīt un risināt konfliktus. Šī spēja dažkārt CV tiek novērtēta kā pievienotā vērtība.

Cilvēki, kas spēj ātrāk adaptēties jebkurā vidē, labāk jutīsies darba tirgū, kas ir arvien mainīgāks. Tāpēc ir būtiski ieklausīties, kas notiek, pārdomāt situācijas, kļūt fleksiblākiem un spēt pielāgoties jaunām situācijām un apstākļiem. Tas noteikti garantēs veiksmi darbā un tā meklējumos.

Piesakies jaunumiem e-pastā!

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku