Blogs

Slikts priekšnieks? Ko mācīties, ja esi viņa komandā?

Lai arī izklausās neticami, arī no slikta priekšnieka var mācīties. To apgalvo tie, kuriem tāda pieredze ir bijusi. Ko tad no viņa lai mācās?

Pirmkārt, no šāda priekšnieka var iemācīties, ko labāk nedarīt, jo slikts priekšnieks ir lieliska paraugstunda tam, kā nerīkoties konkrētās situācijās. Kādu dienu par to varēsiet būt pateicīgs savam priekšniekam, kad atcerēsieties, kā viņš uzvedās kā vadītājs. Šādā darba vietā ir lieliska iespēja novērot – novērot un tā nedarīt, lai kļūtu par labāku priekšnieku.
Kad priekšnieks ir slikts, pakļautie ir spiesti paši sevi motivēt, jo slikts priekšnieks visdrīzāk netērēs laiku, lai palīdzētu un vadītu noteiktā virzienā savus pakļautos. Viņš arī nebūs tas, kurš par velti pateiksies vai izteiks komplimentus. Tas var palīdzēt darbiniekiem pašiem sevi motivēt un kļūt atbildīgiem par saviem panākumiem un kļūdām.
Ar sliktu priekšnieku var mēģināt uzlabot savas personīgās komunikācijas spējas, jo ar problemātiskiem vadītājiem pakļuatajiem ir jāmēģina būt pēs iespējas skaidriem, diplomātiskiem. Ļoti bieži šādi priekšnieki ir nepacietīgi, tāpēc ir jāmēģina sasniegt mēŗki ļoti ātri. Šai situācijā uzlabosies intuīcija, kā arī pieaugs spējas atpazīt priekšnieka ķermeņa valodu, kas ir ļoti būtiski, lai saprastu, kā priekšnieks reaģē uz tavām idejām.
Kad priekšnieks ir slikts, padotie paši iemācās risināt savstarpējos konfliktus. Slikts priekšnieks ir gatavs eksplodēt vismazākā trauksmes signāla gadījumā, tāpēc ir būtiski, lai padotie saprastu, kad ir laiks runāt un kad ir brīdis, kad jāļauj situācijai iet savu gaitu. Tad var iemācīties koncentrēties uz būtiskākajiem mērķiem, minimizējot konfliktus darba vidē. Tad var iemācīties kompromisa mākslu un sagabāt mieru un nesalaužamību spriedzes situācijās.
Kad priekšnieks slikts, tu vari palīdzēt savai komandai, jo visi ir līdzvērtīgā situācijā, bet kādam ir jābūt tam, kurš nevis pukst, bet ņem grožus savās rokās un meklē risinājumu. Padotie var savstarpēji viens otru atbalstīt, meklēt risinājumus. Var gadīties, ka slikts priekšnieks neapzināti motivē komandu, vairojot tajā drosmi un sacelšanos pret viņu. Tad, iespējams, tas, kurš ir bijis spējīgs līdz šim mācīties no sliktā priekšnieka, var ieņemt viņa vietu, kļūstot par jauno un visu akceptēto “labo” priekšnieku.

Piesakies jaunumiem e-pastā!

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku