Blogs

Ričarda Brensona mācība: Akli sekot vadītājam, vai uzņemties savu atbildību?

Lielisku mācību guvu, izlasot Ričarda Brensona grāmatu „Kailā patiesība par biznesu”, kurā viņš plaši dalījies ar savu biznesa pieredzi. 2004. gadā es piedalījos Fox Television programmā The Rebel Billionaire („Dumpīgais miljardieris”),  kur man bija jābūt laipnam pret cilvēkiem un pēc tam viņi pamatīgi jāpārbauda, lai noteiktu uzvarētāju. Šovam gan bija tikai septiņi miljoni skatītāju, tomēr tas lieliski veicināja mūsu zīmola atpazīstamību Amerikā. Kādā no epizodēm es pateicu šova dalībniekiem, ka mēs būsim pirmie, kas nobrauks mucā pa Viktorijas ūdenskritumu.

Pirmā Niagāras ūdens kritumu Kanādā iekaroja Annija Teilore 1901. gada oktobrī, nobraucot gaisa necaurlaidīgā mucā pa 170 pēdo augsto kritumu. Kopš tā laika daudzi citi pārgalvji atdarinājuši viņas braucienu. Bet Viktorijas ūdenskritums Āfrikā – 360 pēdu augsts – ir vairāk nekā divreiz augstāks par Niagāras ūdenskritumu, turklāt daudz bīstamāks, ar asiem akmeņiem pakājē. Es jautāju vienam no šova dalībniekiem, Semam Hešmati, vai viņš pieņems šo izaicinājumu un brauks pa ūdenskritumu kopā ar mani – turklāt mucā, kuru īpaši šim gadījumam izveidojusi NASA. Vai mēs to darīsim? Sems drosmīgi pamāja ar galvu. Mēs iekāpām mucā. Milzu ceļamkrāns iecēla mūs ātri plūstošajā upē dažus metrus no ūdenskrituma. Pēc divām minūtēm mums bija jālido lejā. Tās šķita kā mūžība. Pieci. Četri. Trīs. Divi... Pussekundi pirms mūsu lidojuma lejup es izsaucos: „Pagaidiet!! Es gribu tev kaut ko parādīt.” Mēs izkāpām ārā, un es parādīju jaunajam Semam ūdenskrituma pakāji ar asajām akmens šķautnēm. „Sem,” es viņam sacīju, „tikai desmit sekundes šķīra tevi no drošas nāves! Nedrīkst akli pieņemt katru vadītāja ieteikumu. Dažkārt arī vadītāja teiktais ir jāapšauba.”Lielisku mācību guvu, izlasot Ričarda Brensona grāmatu „Kailā patiesība par biznesu”, kurā viņš plaši dalījies ar savu biznesa pieredzi.

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku