Blogs

Pusdienu pauze darba vietā kopā ar kolēģiem

Arvien vairāk darbinieku izvēlas pusdienu pauzes laikā palikt darba vietā un notiesāt līdzi paņemtās pusdienas. No vienas puses, tas ir izdevīgāk, nekā katru dienu izdot naudu ēdnīcā vai kafejnīcā, no otras puses, tā ir lieliska iespēja, lai socializētos ar kolēģiem. Kopīga ēšana ir patīkamāka nekā ēšana vientnē. Tomēr kolēģi nav draugi, darba vieta nav mūsu personīgā virtuve vai viesistaba, tāpēc, izvēloties pusdienot darba vietā, būtu jāievēro vairākas pieklājības un uzvedības normas.

Pusdienu pauze nav kopīgs pikniks vai “groziņu” vakars, tāpēc katrs ir atnācis ar savām pusdienām, ar kurām nav jādalās vai jādot nogaršot. Ja tomēr gribas ar kaut ko padalīties, tad lai tā ir kafijas pauze, kad citus var uzcienāt ar paša cepto kūku vai atnestajiem cepumiem.
Ja birojā nav virtuves, ēdamtelpas vai ja vienkārši ērtības dēļ pusdienošana notiek pie biroja galda, tad ir prātīgi pirms ēšanas “uzklāt” galdu. Te noderēs kāda salvete vai virtuves dvielis. Īpaša uzmanība jāpievērš datora klaviatūrai, dokumentiem un citām darba lietām, lai uz tiem nepaliktu ēdiena paliekas.
Pusdienu pauze ir domāta ne tikai ēšanai. Tā ir paredzēta tam, lai darbiniekiem būtu neliela pauze no darba, lai viņi varētu atjaunot enerģiju, koncentrēšanās spējas un varētu nedaudz atpūsties. Tāpēc ēšanas laikā lai pagaida e-pastu lasīšana vai kāda dokumenta rakstīšana. Šī paša iemesla dēļ pusdienu pauzē lai pagaida telefons. Nevajag arī pēkšņi skriet pie kāda kolēģa galda, lai kaut ko uzzinātu vai sameklētu, jo, ja arī otrs cilvēks ēd, netīšām var kaut kas izlīt uz dokumentiem, tādā veidā tos sabojājot.
Tāpat kā jebkurā citā sabiedriskā vietā, arī darbā ēšanas laikā jācenšas izvairīties no čāpstināšanas, runāšanas ar pilnu muti un citām skaņām, kas ne tikai ir nepieklājīgas, bet arī traucē citus.
Veselīga ēšana ir būtiska, taču tas nenozīmē, ka jāmāca citi kolēģi, jākomentē un skaļi jānovērtē viņu līdzi paņemto pusdienu kvalitāte vai jāliela savas ēst gatavošanas prasmes. Ēdiena izvēle ir ļoti personiska, to var ietekmēt dažādu ēdienu nepanesamība, alerģijas, garšas izjūta, veselības problēmas, tāpēc delikāti jāizturas pret citu izvēli.
Vēl kāds ieteikums. Pusdienojot darba vietā, nevajadzētu izvēlēties zivju ēdienus. Kāpēc? Pavisam vienkārša iemesla dēļ – smaka! Kad mikroviļņu krāsnī tiek sildīta zivs, tās smarža tur paliks vēl vairākas dienas. Ja arī telpas tiek labi vēdinātas, vienalga zivju ēdienu un atsevišķu citu ēdienu smaka būs jūtama telpās vēl vairākas minūtes pēc pusdienām.
Kad pusdienu pauze beigusies, labais tonis pieprasa, lai tiktu sakopta darba vieta, nomazgātas rokas un iztīrīti zobi.
Un vēl kāds ieteikums. Ja ir iespējams, tad vislabāk pusdienojiet parkā, uz terases, pagalmā vai kādā citā biroja telpā kopā ar citiem kolēģiem, tādā veidā patiešām jūtot, ka ir pienācis pusdienlaiks un izbaudītu citu kolēģu klātbūtni.

Piesakies jaunumiem e-pastā!

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku