Blogs

Pirmā darba pieredze jauniešiem

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) aicina uzņēmējus, pašnodarbinātas personas, kā arī biedrības vai nodibinājumus iesaistīties jauniešu garantijas atbalsta pasākumā “Pirmā darba pieredze jaunietim”, piedāvājot darba vietas jauniešiem ar profesionālo vai augstāko izglītību.

NVA informē, ka pasākumā iesaistās tie jaunieši, kas NVA ir reģistrējušies kā bezdarbnieki. Viņi ir vecumā no 18 līdz 29 gadiem. Parasti šie jaunieši jau ir ieguvuši profesionālo vai augstāko izglītību un dotajā brīdī nestudē pilna laika klātienē. Pasākuma laikā jauniešiem tiek dota iespēja gadu strādāt pie darba devēja. Pirmo pusgadu jauniešu algai NVA maksā dotāciju - 160 eiro (jaunietim ar invaliditāti - 240 eiro), bet otrajā pusgadā NVA dotācija algai ir 100 eiro mēnesi (jaunietim ar invaliditāti - 200 eiro).

Finansējums tiek saņemts no Eiropas Sociālā fonda. Darba devējs saņem finansiālu atbalstu arī jauniešu veselības pārbaužu veikšanai, ja tādas nepieciešamas, darba vadītājam, kas strādā ar darbā pieņemtajiem jauniešiem (50% apmērā no valstī noteiktās minimālās algas), individuālajiem aizsardzības līdzekļiem, kā arī lai pielāgotu darba vietas jauniešiem ar invaliditāti. Darba devējam jānodrošina arī līdzmaksājums jaunieša algai, jo tā nevar būt mazāka par valstī noteikto minimālo algu, rakstīts NVA mājaslapā.

Darba vietai ir jābūt izveidotai speciāli dalībai šajā pasākumā vai vakantai vismaz 4 mēnešus pirms pasākuma uzsākšanas, turklāt darba devējs nedrīkst nodarbināt jaunieti nekvalificētos un mazkvalificētos darbos. Pasākuma ietvaros šogad paredzēts piedāvāt 522 darba vietas.

Jauniešu garantijas pasākumu projekta vadītājs Mārtiņš Nešpors skaidro, ka iepriekšējos gados jaunieši, kas gadu strādāja pie darba devēja, apliecināja savas spējas un pēc tam kļuva par vērtīgu ieguvumu uzņēmumam. TVA datu bāzē ir reģistrējušies visdažādāko profesiju jaunieši.

Lai pieteiktos pasākumam, darba devējam ir jāaizpilda pieteikuma forma un jāpievieno prasītā informācija. Aizpildītais pieteikums jāiesniedz vai jānosūta pa pastu filiālei, kuras administratīvajā teritorijā plānots veidot darba vietu. NVA filiāle pieņem darba devēja pieteikumu un ne retāk kā reizi divos mēnešos organizē Aktīvo nodarbinātības pasākumu īstenotāju izvēles komisiju, kas izskata pieteikumus un pieņem lēmumu apstiprināt vai atteikt darba devējam pasākuma īstenošanu. Pēc tam NVA filiāle paziņo darba devējam par pieņemto lēmumu un, pozitīvas atbildes gadījumā, aicina mēneša laikā no komisijas lēmuma pieņemšanas dienas slēgt līgumu par darba vietas izveidi.

Papildu informācija mājaslapā www.nva.gov.lv

Piesakies jaunumiem e-pastā!

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku