Blogs

Pieņemt karjeras izaicinājumu

Pašreizējā tirgus situācijā lēmumi par nākamā karjeras soļa speršanu varētu nesakrist ar vēlamo. Lai kā, šī brīža tirgus situācija paver lieliskas iespējas darbiniekiem, kuri plāno nākotni, ieņemt visatbilstošāko amatu savai profesijai. Kāpēc? Jo karjeras lēciens ir iespējams restrukturizācijas, atkāpšanās no amata, vai pārgrupēšanās rezultātā. Iespējams, ka šobrīd ir vis piemērotākais laiks jautāt pēc padoma karjeras konsultantiem, kuri spētu palīdzēt karjeras maiņas procesā. Vienalga, vai tas ir tavas karjeras sākums; karjeras maiņa; nākamā soļa pieņemšana, vai uzņēmuma maiņa. Karjeras konsultanti atpazīs tavas prasmes, iemaņas, un definēs karjeras tālāko virzību. Aizpildot karjeras konsultantu piedāvātos testus, tie ļauj atklāt tavas patiesās prasmes, vērtības, motivatorus un priekšrocības. Šāda informācija par sevi pašu ir lielisks palīgs, lai noteiktu industriju, kurā esi šobrīd un kurai vēlētos pievienoties. Kad ir īstais laiks veikt jaunu karjeras soli? Karjeras virzība var notikt nejauši un bieži ne tajā pozitīvākajā gultnē. Tas nozīmē, ka nākamais spertais solis patiesībā var būt solis atpakaļ, nevis uz priekšu. Līdzīga situācija, kā mēs plānojam jaunas mājas pirkšanu, tā jāplāno arī sava karjera. Šobrīd darba tirgus ir krities un brīvās vakances nav pietiekami daudz, lai apmierinātu kopējo pieprasījumu. Tas nozīmē, ka, protams, tagadnes iespējas paver mazāku iespēju kā ‘ziedu laikos’, bet šobrīd biznesa vadītāji meklē vis labāk sagatavotos un profesionālākos indivīdus katras lomas aizpildīšanai. Tas atkarīgs vien no tevis, vai spēsi sevi prezentēt, kā konkurētspējīgu darbinieku. Ko darīt un ko nedarīt sperot nākamo karjeras soli
  • Tev ir jābūt karjeras plānam nākamo soļu speršanai. Nesteidzies virzīties uz priekšu savā karjerā, līdz izstrādāsi stratēģiju, kas tevi pārliecinās par īsto darba vietu tieši tev.
  • Neuztraucies, ja tu jūties nedrošs vai nepārliecināts par karjeras virzību; šīs sajūtas ir normālas.
  • Sagaidi no sevis, ka ieliksi lielas pūles un darbu sevī, lai sagatavotu sevi nākamajam karjeras solim. Tikai neļauj sev zaudēt drosmi un progresu. Karjeras izaugsme prasa laiku.
  • Nesteidzies pieņemt jaunu karjeras lauku, ja šobrīd esi neapmierināts vai vīlies patreizējā darbā, vadītājā, uzņēmumā vai karjeras laukā.
  • Izmanto savu laiku, lai izprastu aktivitātes, kuras tev tiešām patīk, kuras nē. Fokusējies uz jaunu karjeru, kura centrējas uz lietām, kuras tev padodas un ir tavas kaislības.
  • Neierobežo sevi ar vienveidīgu amatu vai darbiem sperot nākamo karjeras soli; skaties pēc karjeras, kas izaicina gan tavas prasmes, gan intereses.
  • Piekrīti domai, ka tev būs jāmācas papildus, jāiegūst zināšanas, lai celtu savu prasmju līmeni un nodrošinātu konkurētspēju jaunās karjeras laukā. Dari to lēni!
  • Izmanto visu pieejamo sadarbības partneru, esošo un bijušo kolēģu potenciālu; iekļauj tos tagadējā kontaktu tīklā. Lasi intervijas ar augstākā līmeņa vadītājiem tavā karjeras laukā, pievienojies profesionālajām organizācijām tavā jaunajā karjeras laukā. (lasi vairāk par tīklošanu)
  • Neaizmirsti saistību ar iepriekšējo mācību iestādi, tās absolventiem, gūto mācību pieredzi (ja dodies atpakaļ, lai papildus studētu un izglītotos)
  • Iegūsti pieredzi jaunajā karjeras laukā, ideāli, ja turpini darboties iepriekšējā amatā. Kļūsti par brīvprātīgo vai atrodi pusslodzes darbu, kas saistīts ar jaunu karjeras lauku – tajā skaitā veido jaunu pieredzi, pārliecību un partnerus.
  • Nedari to viens; atrodi mentoru. Karjeras maiņas ir izaicinoša un tev tiešam ir nepieciešams kāds, kurš var palīdzēt motivēt un noturēt tevi fokusētu uz taviem mērķiem.

Autora lapa: www.enjoy24.lv

Pašreizējā tirgus situācijā lēmumi par nākamā karjeras soļa speršanu varētu nesakrist ar vēlamo. Lai kā, šī brīža tirgus situācija paver lieliskas iespējas darbiniekiem, kuri plāno nākotni, ieņemt visatbilstošāko amatu savai profesijai. Kāpēc? Jo karjeras lēciens ir iespējams restrukturizācijas, atkāpšanās no amata, vai pārgrupēšanās rezultātā.

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku