Blogs

Pētījums – 73% darba devēju vēlas kandidātus ar šo prasmi

Dati, kas iegūti pētījuma rezultātā, uzrāda, ka darba devēji vēlas darbā pieņemt kandidātus, kuriem ir izkopta rakstīšanas prasme. Situācijā, kurā jāizvēlas starp diviem kandidātiem, šī prasme var izrādīties noteicoša, jo e-pasti, atskaišu rakstīšana un cita veida rakstiska komunikācija ir kļuvusi par neatņemamu ikdienas sastāvdaļu jebkurā darbā. Rakstības stils un citas ar rakstīšanu saistītas situācijas var ietekmēt to, kā tiek uztverts viss uzņēmums.

Izrādās, ka 73,4% darba devēju vēlas darbiniekus ar labām rakstīšanas prasmēm. Šī prasme ir trešajā vietā aiz labām līdera spējām un prasmi darboties komandā. Labas rakstīšanas spējas nenozīmē tikai to, ka darbinieks “māk labi rakstīt”, bet gan to, ka darbinieks spēj loģiski domāt. Labas rakstīšanas prasmes sevī ietver labas komunikācijas spējas, jo pateicoties tām teksts ir viegli lasāms un saprotams.

Darba devēji priekšroku dod kandidātiem ar šīm spējām ne tikai tāpēc, ka viņi māk efektīvi komunicēt ar rakstīšanas prasmēm, taču tāpēc, ka šie cilvēki kopumā izprot un izjūt komunikāciju daudz labāk par citiem.

Avots: http://www.inc.com/kaleigh-moore/study-73-of-employers-want-candidates-with-this-skill.html

Piesakies jaunumiem e-pastā!

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku