Blogs

Personīgā izaugsme: Būt efektīvam darbā. Nozīmīgi pavedieni un prasmes.

Vai Jūs uzskatāt sevi par efektīvu darba vietā? Lai gan daudzi no mums vēlētos domāt, ka mēs esam 100 procenti efektīvi savā darba vietā, patiesība ir tāda, ka vairumam no mums ir priekšrocības un trūkumi, kas ietekmē mūsu efektivitāti. Ja mēs atradīsim laiku un uzlabosim vismaz dažas no mūsu prasmēm, mēs varētu kļūt vēl efektīvāki. Piemēram, varbūt jūs esat ar izcilām laika vadības prasmēm. Bet, cik daudz laika jūs veltāt, lai apgūtu jaunākās prasmes, vai sekojat nozares tendencēm? Vai, varbūt jūs esat ļoti lietpratīgs pārvaldīt apkārtējās prasības, ar kurām jūs saskaraties no dienas uz dienu. Bet, kad lietas kļūst patiešām drudžainas, jūs sākat pazaudēt savas komunikācijas prasmes un jūsu stress sāk pieaugt. Būt patiesi efektīvam darbā atmaksāsies tagad un visā mūsu karjerā. Efektīvi darba ņēmēji saņem aizraujošus projektus, iegūst un notur svarīgākos klientus un ir ievēroti starp saviem kolēģiem un priekšniekiem. Bet kā jūs varat kļūt efektīvāks, un pārliecinieties, ka jūs nelaižat garām šīs lieliskās iespējas? Un kam pievērst lielāko uzmanību? Tas ir lietas, kuras mēs izpētīsim ar šo rakstu sēriju. Mēs aplūkosim, kādas prasmes var attīstīt, lai kļūtu efektīvāki darbā, un mēs apskatīsim stratēģijas un līdzekļus, kurus var izmantot, lai palielinātu savu efektivitāti.Listen Solis 1: Nosakiet prioritātes Ja kāds jums lūdz pastāstīt ar ko jūsu darbs aptuveni ir saistīts, vai jums tam ir laba atbilde? Viens no svarīgākajiem soļiem, lai kļūtu patiesi efektīvi darba vietā ir pārliecinoši zināt savu mērķi darbā. Galu galā, ja jūs nezināt kāds ir jūsu darbs, kuru jūs cenšaties panākt gala rezultātā, jūs noteikti nevarat noteikt atbilstošas prioritātes? (Ja jums nav noteiktas prioritātes, jūs uz visiem laikiem varat tikt aprakti zem darbu kalna, nespējot noteikt atšķirību starp to, kas ir svarīgi un kas nav.) Lai noteiktu sava darba patieso mērķi, veiciet darba analīzi. Tas palīdzēs jums atklāt savu svarīgāko mērķi, lai jūs varat sākt prioritāri un efektīvi izpildīt uzdevumus. Lai paveiktu lielisku darbu, jums ir nepieciešams pilnībā saprast, kas no jums tiek sagaidīts. Veicot darba analīzi, izejiet cauri sekojošiem soļiem:
  • Pārskati savu oficiālu darba dokumentu (darba līgumu u.c.). Kāds ir darba apraksts un pienākumi, kurus ir jāveic, un identificē savus galvenos un prioritāros mērķus.
  • Izproti organizācijas stratēģiju un kultūru.
  • Uzziniet, kas ir top censoņi organizācijā, un cenšaties saprast, kāpēc viņi ir veiksmīgi.
  • Pārbaudiet, vai jums ir nepieciešamie cilvēki un resursi, lai veiktu darbu.
  • Apstipriniet prioritātes ar savu priekšnieku.
  • Rīkojaties.
Solis 2: Esiet ar labu attieksmi Efektīviem darbiniekiem ir laba attieksme. Bet, ko tas nozīmē? Cilvēki ar labu attieksmi vienmēr uzņemsies iniciatīvu, kad vien var. Viņi labprāt palīdz kolēģiem, ja nepieciešams; uzņemas atbildību, ja kāds ir slims un nodrošina viņu darbu veikt pēc visaugstākajiem standartiem. "Pietiekami labs", nekad nav diezgan labs citiem! Laba attieksme darbā būs vairāk, kā tikai nopelnīt cieņu un respektu pret jums: standartu noteikšana savam darbam un savai uzvedībai nozīmē, ka jūs uzņemties atbildību par sevi. Šo apbrīnojamo iezīmi ir grūti atrast daudzās organizācijās. Bet demonstrējot ētisku lēmumu pieņemšanu un integritāti, varat atvērt daudzas durvis jūsu nākotnē. Tātad, koncentrējaties uz labas attieksmes pieņemšanu savā darba vietā, un pieņemiet lēmumus intuitīvi  un taisnīgi. Vismaz tā jums naktī būs vieglāk gulēt! Solis 3: Attīstiet nozīmīgākās prasmes Iespējams, ka jums ir daudz konkurējošu prasības vienuviet, ja skatāties uz laiku, kuru šīm prasībām varat veltīt. Viens no labākajiem veidiem, kā kļūt efektīvākam darba vietā, ir iemācīties, kā pārvaldīt savu laiku daudz efektīvāk. Citas galvenās jomas ir mācīšanās, kā pārvaldīt stresu, uzlabot savas komunikācijas prasmes un rīkoties, lai attīstītu savu karjeru. Katrai no tām var būt būtiska ietekme. Nākamajā rakstā apskatīsim visas šīs prasmes tuvāk.

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku