Blogs

Pašpārliecinātības deva darba intervijas laikā

Gandrīz ikviens ir uztraucies pirms kārtējās, vēl jo vairāk pirms pirmās darba intervijas. Tas var notikt, neskatoties uz motivāciju, labo gribu strādāt utml. Tomēr darba intervijas laikā ir būtiski parādīt sevi no labās puses un būt pašpārliecinātam, neļaujot uztraukumam valdīt pār sevi. Ja arī pilnībā tas varbūt nav iespējams, tomēr var mēģināt izmantot dažus ieteikumus, lai darba intervijā par sevi radītu pozitīvu priekšstatu.

Viss sākas ar ienākšanu telpā, kurā darba intervija notiek. Un tātad, arī tas ir jāizdara ar pašpārliecinātību, nevis jāienāk un jānostājas stūrī ar nolaistu galvu un nezinot, kur likt rokas. Lai radītu pašpārliecinātas personas iespaidu, ienāc darba telpā mērķtiecīgi, bet ne pārāk steidzīgi, neatkarīgi no tā, lai cik uztraucies tubūtu. Un, protams, jau šai brīdī būtisku lomu spēlē sasveicināšanās un acu kontakts ar personām, kas būs sarunu biedri intervijas laikā.
Otra būtiska lieta ir pareiza balss nostādīšana un spēja runāt skaidri un konkrēti, jo pastāv kārdinājums sākt runāt klusāk. Taču, kad tu pats to piefiksēsi, tikai pieaugs tavs uztraukums. Labāk laicīgi iemācies nostādīt balsi, veidot dialogu un apmainīties ar domām, nebaidoties, ka radīsies pauzes un klusuma brīži.
Trešais ieteikums ir būt pieklājīgam un autentiskam, jo, lai arī darba intervijā būtiskākais profesionālās dzīves gājums, tomēr būtiska loma ir arī cilvēka raksturam un personībai. Centies netēlot, bet būt tas, kas esi, jo tādā gadījumā saruna būs daudz autentiskāka un tu nemēģināsi atbildēt uz jautājumiem tikai tā, lai apmierinātu jautātāja vēlmes.
Un, lūdzu, bez panikas! Noteikti nākamais darba devējs uzdos sarežģītus jautājumus. Protams, ka svarīga ir tava atbilde, bet jautājuma uzdevējs varbūt pievērsīs uzmanību arī veidam, kā tu atbildi. Tāpēc nav obligāti jāatbild nekavējoties. Labāk apdomājies un tikai tad atbildi.
Sarunas laikā uzdod jautājumus arī tu, jo arī tev ir jāuzņemas iniciatīva. Neatstāj jautājumus uz beigām, jo tad var gadīties, ka jautāsi par to, ko ar darba devēju pārrunāji jau pirms 15 minūtēm. Nesagatavotu kandidātu no profesionāla var atšķirt pēc tā, ka profesionāls kandidāts būs pašpārliecināts intervijas laikā un vēlēsies veidot patiesu dialogu, aktīvi tajā piedaloties, kā arī paužot savu ziņkārību un erudīciju.

Piesakies jaunumiem e-pastā!

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku