Blogs

Pārmaiņas ir iespējamas, taču nebūt ne vieglas

Televīzijas reklāmas visu laiku jums iegalvo, ka varat sevi mainīt. Trīsdesmit sekunžu laikā reklāmās darbojošies aktieri spēj kļūt gudrāki, tievāki, skaistāki un bagātāki. Taču šī uzbrūkošā fantāziju pasaule tikai rada sabrukumu. Mēs dzirdam par iespējām, kādas brīnumainas pārvērtības cilvēki var izdarīt savā dzīvē, un mēs gribam viņu gūtos rezultātus atkārtot. Ja mēs cenšamies, bet sekmes negūstam uzreiz, mēs patiesībā "uzskrūvējamies" tā, ka jūtamies vēl sliktāk nekā pirms tam, kad sākām mēģināt. Lai gan pārmaiņas, protams, ir iespējamas, tās nenotiek uzreiz - lūk, tā arī ir problēma. Neviens mums negrasās pārdot pārmaiņu programmu, kas ilgtu gadiem, jo tādu, protams, neviens nepirktu. Taču, lai īstenotu visnoīmīgākās pārmaiņas, patiešām ir vajadzīgi gadi. Sākot mācīties pirmajā klasē, jūs taču necerējāt iemācīties otru valodu, algebru un 1812. gada kara vēsturi jau pirmajā nedēļā. Jūs sākāt izglītības apgūšanas procesu, kas aizņēma vairāk nekā desmit gadus un radīja jūsos neticamas pozitīvas pārmaiņas. Pozitīvas pārmaiņas dzīvē nebeigsies šodien, bet tās jūs varat uzsākt jau tūliņ. "Lēmums veikt pārmaiņas dāvā brīnišķīgu kontroles un optimisma sajūtu, taču tai ir īss mūžs, ja pārmaiņas netiek īstenotas. Atkārtoti centieni mainīties, gaidot nereāli augstus rezultātus pārāk īsā laikā, patiesībā cilvēkiem samazina apmierinātību par 40%."

Polivy and Herman, 2000

Autora lapa: www.enjoy24.lv

Lēmums veikt pārmaiņas dāvā brīnišķīgu kontroles un optimisma sajūtu, taču tai ir īss mūžs, ja pārmaiņas netiek īstenotas. Atkārtoti centieni mainīties, gaidot nereāli augstus rezultātus pārāk īsā laikā, patiesībā cilvēkiem samazina apmierinātību par 40%.

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku