Blogs

Pārdomāts CV – veiksmes atslēga

Vissarežģītākais darba meklēšanas procesā ir tas, ka darbu nevar atrast pat pēc 100 nosūtītajām pieteikuma vēstulēm, ilgā gaidīšanas laika un stresa. Varbūt tā ir vienkārši neveiksme, bet varbūt esat pieļāvis kādu kļūdu? Varbūt esat nosūtījis savu pieteikuma vēstuli uzņēmumam un vakancei, kura neatbilst jūsu spējām?

Vai esat pārliecināts, ka jūsu kvalifikācija atbilst vakancei, kurai pieteicāt savu kandidatūru? Pirmais likums – nesūtiet pieteikuma vēstules tāpat vien. Tā gandrīz vienmēr ir tikai laika zaudēšana. Ja tiešām to vēlaties darīt, tad dariet, bet tad arī esat reālists un negaidiet nekavējoties spīdošus rezultātus.

Vai esat pilnībā atbildējis uz visiem pieprasītajiem jautājumiem? Kandidēt ar līdz galam neaizpildītu anketu vai bez atbildēm uz pieprasītajiem jautājumiem ir gandrīz tas pats, kas nekandidēt. Otrākrt, varbūt jūsu nosūtītajā pieteikumā ir kļūdas. Tāpēc nekad neaizmirstiet pārbaudīt. Ja nepieciešams arī trīs reizes!

Vai CV atbilst darba vietai, uz kuru cerat? Vai arī to nosūtījāt vienkārši tāpat, nepārskatot, nepapildinot, tieši tādu, kādu nosūtījāt citam darba devējam? Nekad neder nostāja “viens visiem”. Tas pats attiecas uz pieteikuma vēstuli. Arī tā katru reizi jāraksta no jauna, ņemot vērā nianses, kas ir būtiskas jaunajā darba vietā.

Gramatikas, neuzmanības kļūdas – pārlasiet, pārbaudiet un nesūtiet vēstuli ar kļūdām. Kļūdas norāda uz to, ka jūs neesat pievērsis pietiekami daudz uzmanības, darba devējam tā ir zīme, ka savu pieteikuma vēstuli un CV uzrakstījāt pāris minūtēs un bez pārlieku lielas iedziļināšanās. 

Veidojiet kontaktus un apkopojiet atsauksmes, jo ir būtiski, kad kāds, kurš tiek uzskatīts par uzticamu, spēj pateikt kaut ko labu par jums. Līdz ar to, strādājot ikvienā darbā, ir labi saglabāt labas attiecības un kontaktus arī pēc tam. Tie vienmēr var noderēt.

Piesakies jaunumiem e-pastā!

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku