Blogs

Par lietojumprogrammu izstrādātājiem – kā iegūt sapņu darbu?

Lietojumprogrammu izstrādātājs ir viena no karstākajām vakancēm, taču veids, kā tiek meklēti šie nozares profesionāļi un intervijas gaita, gadu gaitā ir krasi mainījusies. Lai iegūtu sev vēlamo amatu, nepieciešams piedomāt ne tikai pie darba meklēšanas procesa, bet arī pašām pārrunām. Tāpēc, lūk, 5 padomi, lai nonāktu vēlamajās pārrunās, kā arī, lai labi klātos intervijā.

Tiks pārbaudītas Tavas spējas
Esi gatavs, ka tiks pārbaudītas Tavas iemaņas un prasmes, kas nepieciešamas, lai veiksmīgi veiktu konkrēto darbu. Tu tiksi salīdzināts ar savā CV rakstīto – tāpēc labāk CV nepiepušķot, esi godīgs par savām kompetences jomām. Tas nāks tikai Tev par sliktu, ja CV esi norādījis vienu, bet kādā no pārbaudījumiem/testiem parādīsi pavisam ko citu.

 Pievienojies “hackathon/am”
“Hackathons, hackfests, codefests vai hack days” – lai arī kā Tu viņus dēvētu, šie pasākumi kļūst arvien populārāki IT pasaulē. Šāda veida pasākumi parasti noris dažas dienas, lai dalībniekiem būtu laiks izstādāt kādu programmu, lietojumprogrammas programmēšanas interfeisu utt. Tāda veida pasākumi ir lielisks veids, lai attīstītu un uzlabotu savas zināšanas, iepazīties ar nozarē strādājošajiem, kā arī lielisks veids, kā atrast darbu. Dažādi uzņēmumi bieži vien šādos pasākumos meklē talantus, kuri iederētos viņu uzņēmumos.

Esi gatavs “aklajām” intervijām
Intervijas, kuras nenoris klātienē, bieži vien norit ar, piemēram, GapJumper palīdzību. “Aklo” interviju mērķis ir vērā ņemt TIKAI Tavu talantu ( nevis dzimumu, vecumu, rasi utt.). Tas ir arī veids, lai nodrošinātu darbinieku dažveidību.

Tas nav tikai par Tavām spējām un prasmēm
Iespējams, ka Tu esi lielisks kandidāts katrai otrajai IT vakancei, taču liela nozīme ir arī Tavām uzklausīšanas prasmei, saskarsmes un sadarbības iemaņām – tam visam ir ļoti liela nozīme ne tikai Tavā darba intervijā, bet, kad, uzsākot darbu, jātiekas ar potenciālajiem klientiem utt..

Parādi aizrautību
Darba devēji katrā industrijā vēlas, lai darbinieki būtu motivēti un ar aizrautību nāktu uz darbu. Protams, tas nenozīmē, ka Tev vienmēr jābūt 100% pozitīvam par savu darbu, taču būtu ieteicams parādīt veselīgu aizrautību ar savu lauciņu. Jo – kurš gan vēlētos situāciju, kurā tiek pieņemts kāds cits kandidāts, kurš izrādīja vairāk degsmi par šo pozīciju un darbu kopumā?

Avots: http://www.cio.com/article/3011066/careers-staffing/6-job-search-tips-for-developers.html#slide7

Piesakies jaunumiem e-pastā!

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku