Blogs

Palīdzība atbilstošu darbinieku meklēšanā

Aizvadītajā gadā Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) darba meklētājiem piedāvāja 40 695 darba devēju pieteiktās vakances un arī šogad aicina darba devējus pieteikt vakances NVA CV/Vakanču portālā kā arī NVA filiālēs.
Pērn 28 808 brīvas darba vietas darba devēji bija reģistrējuši NVA filiālēs, bet 11 887 vakances publicēja patstāvīgi NVA CV/Vakanču portālā. NVA uzsver, ka darba devējiem, vakances reģistrējot NVA, ir iespēja atrast vispiemērotāko darbinieku, jo filiālēs tiek veikta potenciālo darbinieku atlase. Pēc tam NVA filiāļu darbinieki no NVA reģistrētajiem bezdarbniekiem un darba meklētājiem izvēlas piemērotākos speciālistus un nosūta viņus pie darba devēja, kurš tiekas ar viņiem personīgi un izlemj, kurus no pretendentiem pieņemt darbā. Pastāv arī otrs darbinieku atlases veids, kad NVA filiāles no bezdarbnieku datu bāzes atlasa pieteiktajām vakancēm piemērotākos kandidātus un tad organizē darba devēja un bezdarbnieku tikšanās
Darba devējam ir tikai klātienē vai arī izmantojot epastu, kā arī sazinoties ar NVA filiāli pa tālruni  jāpiesaka vakance. Reģistrēt brīvo vietu var arī tieši CV/Vakanču portālā. Turklāt, piesakot vakanci pat vienā no filiālēm, tā kļūst pieejama visiem reģistrētajiem darba meklētājiem. NVA uzskata, ka darba devējam tā ir ievērojama palīdzība, jo viņam ir iespēja maksimāli ātri atrast piemērotāko kandidātu. Turklāt NVA sniegtā palīdzība ir bez maksas.
Piesakot darba vietu, darba devējs arī var norādīt, vai viņš atļauj pretendentam tieši sazināties ar sevi un piekrīt brīvās darba vietas publiskošanai. Darba devējam ir iespēja sazināties ar pretendentu, izmantojot NVA starpniecību, kā arī viņš piekrīt informācijas publiskošanai. Tāpat daba devējam ir iespēja piedāvāt slēgto vakanci, norādot, ka viņš vēlas saņemt aģentūras palīdzību pretendentu atlasē, bet nepiekrīt informācijas par brīvo darba vietu publiskošanai.
Ilze Mežniece

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku