Blogs

No oktobra kārtējā prakses iespēja Eiropas Komisijā

Eiropas Komisija izsludinājusi kārtējo pieteikšanos Eiropas Savienības studentu praksei Eiropas Komisijā. Varētu sacīt, ka tā ir viena no senākajām un prestižākajām prakses tradīcijām Eiropā, jo konkursi ir izsludināti jau vairāk nekā 50 reizes. Šogad, sākot no oktobra, kopumā prases iespējas tiks piedāvātas 650 studentiem, kuri mēnesī saņems 1100 eiro. Pieteikšanās vēl tikai līdz 30.janvārim tiem kandidātiem, kas vēlas sākt praksi rudenī.

Prakse Eiropas Komisijā ir gan prakse, gan arī priekšrocība. Tā ir iespēja gūt pieredzi starptautiskā vidē un apliecināt savas spējas. Prakse kopumā ilgs no trim līdz pieciem mēnešiem, kuras laikā studenti varēs strādāt multietniskā un multikulturālā vidē, kā arī pielietot praksē universitātē visdažādākās jomās gūtās zināšanas.

Uz stipendiju var pretendēt tie, kuri noslēguši vismaz pirmo studiju ciklu augstskolā, piemēram, saņēmuši bakalaura grādu. Tāpat ir svarīgi, lai šie jaunieši nebūtu līdz šim vēl piedalījušies praksē kādā no Eiropas Savienības institūcijām. Viena no būtiskām prasībām ir valodu zināšanas. Ļoti labi jāpārzina angļu, franču vai vācu valoda, kā arī labi jāzina vēl kāda no Eiropas Savienības valodām. Vieni no galvenajiem praktikanu pienākumiem būs organizēt darba grupas, forumus, tikšanās, kā arī aizpildīt dokumentus un ziņojumus, iedziļinoties dažādās institūcijām svarīgās tēmās.

Pērn oktobrī Eiropas Komisija saņēma vairāk nekā 15 000 studentu pietiekumus, no kuriem lielākais skaits bija itāļi.

Pirmā pieteikšanās ir paredzēta on-line režīmā mājaslapā: http://ec.europa.eu/stages/index_en.htm.  Pēc tam tiks izvērtēti kandidāti un pieprasīts pieteikums papīra formā no labākajiem 2600 kandidātiem, lai no tiem izvēlētos praktikantus.

Prakse sāksies ar divu dienu ievadkonferenci par dažādiem vispārīgiem argumentiem par Eiropas Savienību, kurā būs obligāti jāpiedalās ikvienam izvēlētajam praktikantam.

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku