Blogs

Nekad, nekad nesakiet to priekšniekam!

Šeit nav runa par tik sirdi stindzinošiem paziņojumiem, kā, priekšniek, es pazaudēju mūsu klientu, bet gan daži pieredzes un speciālistu ieteikumi par to, kādiem izteicieniem nav vietas sarunās ar šefu. Labāk zināt, ko paturēt pie sevis, lai nepieļautu muļķīgas vai liktenīgas kļūdas.

“Vai tiešām esi pārliecināts, ka vēlies to darīt?” - priekšnieka ausīs tas skan šādi - “Tu tiešām nezini, ko dari”. Viņam radīsies sajūta, ka vēlaties parādīt, ka esat gudrāks, ka zināt labāko alternatīvu. Ja vēlaties paust savu viedokli, tad vislabāk ir uzsvērt, ka, iespējams, viņš ir aizmirsis kādu konkrētu aspektu, kas pienākumu jūrā ir palicis nepamanīts. Bet nesakiet, ka viņš neprot veikt savu darbu.

“Vai redzēji, ko viņš/viņa ir sastrādājis/usi?” “Ar viņu patiešām ir neiespējami kopā strādāt, jo ….” (attiecinot to uz kādu kolēģi) Priekšniekam nepatīk dzirdēt šāda veida piezīmes, aprunāšanu vai klausīties padoto sūdzībās par to, ka viņi savā starpā nevar sadzīvot. Labāk parādiet, ka vēlaties integrēties kolektīvā. Protams, ir citādāk, ja lieta ir nopietna un runa ir par nopietniem pārkāpumiem vai kļūdām, kas negatīvi ietekmē turpmāko darbu.

“Es nevēlējos tevi straucēt, turklāt problēma pati no sevis atrisinājās.” Ja jūs sakāt tādu frāzi, tas nozīmē, ka kaut kas briesmīgs ir noticis uzņēmuma iekšienē un ka par to netika informēts vadītājs. Varat būt drošs, ka priekšnieki grib būt informēti jau laikus par iespējamām problēmām, kas parādās pie horizonta, nevis tikt negaidot pārsteigti, kad jārisina jau problēmas sekas.

“Ja tu to neizdarīsi, tad es visu savedīšu grīstē!” Par kaut ko tādu pat vislabāk nedomāt! Jācer vismaz, ka šai situācijā jūs nedomājat par savu darba vietu, bet tikai par konkrētu projektu, kurā saskaraties ar grūtībām. Taču uzstādītie ultimāti nekad nenoved pie laba rezultāta.

“Zini ko, manas paaudzes cilvēki...” Tas ir viens no sliktākajiem veidiem, kā uzsākt sarunu. Protams, varbūt esat jaunāks par savu priekšnieku, bet to viņš nevēlas, lai viņam atgādina, īpaši, ja tā ir sieviete.

“Nē, to es nevaru izdarīt.” Ja priekšnieks vēlas, lai jūs kaut ko izdarītu, tad pēdējā lieta, ko viņš vēlas dzirdēt, ka tieši “šo lietu” paveikt nav iespējams. Viņam šķitīs, ka jūsu izteiktā frāze ir tikai vienkāršākais veids, lai šo jautājumu uzskatītu par izslēgtu. Tāpēc mēģiniet kaut kādā veidā to īstenot!

“Man ir nepieciešams algas pielikums!” Arī tā ir viena no frāzēm, kuras priekšniekam labāk neteikt. Protams, jums ir tiesības prasīt algas paaugstinājumu, ja tas jums pienākas, ja to nekad iepriekš neesat lūdzis, ja strādājat vaiga sviedros un ar lieliskiem panākumiem jau ilgāku laiku. Bet algas paaugstinājumu nekad nelūdz tikai tāpēc, ka tas ir “nepieciešams”. Nekad!

Piesakies jaunumiem e-pastā!

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku