Blogs

Negaidīts uzaicinājums uz darba interviju

Jūs esat nosūtījis savu CV un saņemat ilgi gaidīto ielūgumu uz interviju. Tas ir lieliski! Bet ko darīt, ja dažādu iemeslu dēļ, piemēram kāda nierašanās dēļ, jums zvana no uzņēmuma un uz interviju jādodas nekavējoties. Bez šaubām jāpieņem izaicinājums, protams, ja tajā brīdī nav paredzēti citi neatliekami pienākumi vai tikšanās! Tas var būt jaunu iespēju un jauna atspēriena punkts jūsu karjerā.

Iemesli, kāpēc uzņēmums var zvanīt un aicināt uz interviju nākamo divu stundu laikā, var būt dažādi. Varbūt atbildīgais cilvēks aizmirsa piezvanīt, varbūt uz interviju atteicās ierasties kāds cits kandidāts, varbūt mainījās firmas domas par to, kādam jābūt kandidātam un tml. Visās šajās situācijās vislabāk nesākt dusmoties uz aizmāršīgo vai spontāno personālu, bet gan reaģēt profesionāli, tas ir, savu iespēju robežās pieņemt uzaicinājumu un ierasties uz tikšanos. Došanās paver jaunas iespējas, nedošanās – tās samazina. Protams, zināmā mērā tas ir risks, jo neesat sagatavojies un nezināt, vai tiešām tiksiet pieņemts. No otras puses, tā tomēr ir iespēja, jo varbūt esat izvēlēts no 100 citu un spēsiet sevi parādīt vislabāk!
Labāk nesāciet pukoties par to, ka diena ir izbojāta, ka jāatliek došanās pie friziera vai izbrauciens ar velosipēdu. Ja meklējat darbu, tad intervijai jebkurš brīdis ir īstais. Līdz ar to padoms jums – nolieciet malā šaubas, lepnumu, nožēlu, dusmas, jo tas viss nomāc objektīvu skatu uz reālo situāciju. Ja ir paredzētas citas tikšanās, ja iespējams, tad tās pārceliet uz tuvāko iespējamo datumu. Izvēlieties savas prioritātes!

Piesakies jaunumiem e-pastā!

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku