Blogs

Motivācijas vēstule - ar ko sākt?

Atrodot darba sludinājumu, kas šķiet atbilstošs paša vēlmēm, zināšanām un spējām, nākamais solis ir CV un motivācijas vēstules sagatavošana un nosūtīšana. Ja CV nereti jau glabājas kādā dokumentu mapē, tad ar motivācijas vēstuli parasti ir sarežģītāk.
Ar ko sākt, ko rakstīt?
Vispirms ir jāatceras, ka vislabāk ir neizmantot jau sen uz kādu citu darba vietu sūtītu motivācijas vēstuli, nomainot adresātu un datumu. Vēstule ir vēstījums, kura galvenais uzdevums ir izraisīt lasītājā interesi, tāpēc, ja patiešām vēlme iegūt tieši šo darbu ir liela, ir vērts ieguldīt pūles.
Vēstulei jāpamudina darba dēvējs uzaicināt vēstules rakstītāju uz interviju, lai gan CV var būt dažas neskaidrības un izlaisti dati par darba pieredzi. Ideālā gadījumā pieteikuma vēstulei ir jāpamudina tās lasītājs uz pozitīvas atbildes sniegšanu.
Rakstot vēstuli, jāpatur prātā, ka tās lasītājam vairāk interesē nevis, ko sagaida tās rakstītājs, bet kāds būs guvums no jauna darbinieka uzņēmumam.
Pieteikuma vēstulei jābūt strukturētai. Vēstules sākumā (augšējā labajā stūrī) jānorāda sūtītāja adrese un datums.
Vēstule parasti sastāv no trim vai četrām daļām. Ievada rindkopai jāraisa interese, kā arī jānotur lasītāja interese.  Tajā jānorāda, kur vai kādā veida esat uzzinājuši par pieejamo vakanci. Ir ļoti labi, ja jau iepriekš esat kaut ko uzzinājis par uzņēmumu. Tādā gadījumā šai rindkopā varat veltīt atzinīgus vārdus uzņēmumam.
Pēc tam jāseko rindkopai par prasmēm un spējām, stiprajām pusēm, kas būs noderīgas uzņēmumam. Kad tas paveikts, brīvā formā jāapraksta sava izglītība, dažādi kvalifikācijas kursi un iepriekšējā darba pieredze. Vēstule jānoslēdz ar atzinības vārdiem vai pateicības piebildi, piemēram, "Pateicos par atvēlēto laiku…" , "Novēlu Jums…".
Vēstulei jābūt īsai, bet jāpievērš jums uzmanība un jāparāda jūsu atbilstība piedāvātajam darbam. Nerakstiet pārāk garus un sarežģītus teikumus.
Pieteikuma vēstuli pieņemts adresēt konkrētam tās firmas darbiniekam, kurā jūs vēlaties strādāt. Darbinieka vārdā un uzvārdā nedrīkst būt kļūdu.
Pēc uzrakstīšānas noteikti vēstuli pārlasiet un izlabojiet kļūdas. Lai pārliecinātos par pareizrakstību un vēstules saturu.
Lai norādītu uzņēmumam, ka patiesi esat ieinteresēts, turpiniet komunicēt un atgādināt par sevi, periodiski nosūtot vēstules tam kontaktam, kas atbildīgs lēmuma pieņemšanā.
Lai veicas! Ja pirmajā reizē nav gājis gludi, neatmetiet cerību, bet turpiniet meklēt savu sapņu darbu!
Ilze Mežniece

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku