Blogs

Mīti un patiesība par darbu no mājām

Arvien vairāk uzņēmumos tiek piedāvāta iespēja strādāt no mājām. Mājas birojs kļūst arvien populārāks, taču netrūkst dažādu viedokļu par to, cik tas ir vai nav efektīvi.

Pastāv uzskats, ka lielākoties no mājām strādā sievietes. Un jāatzīst, ka palielinās sieviešu skaits, kas izvēlas ierīkot mājas biroju, tomēr šādu vīriešu skaits ir krietni lielāks. To pierāda nesens britu pētījums, kas tika veikts Nacionālās darba dienas no mājām ietvaros. Izrādās, ka daudzi no šiem kungiem, kas strādā no mājām, ir menedžeri, kas izvēlas dažas dienas nedēļā organizēt darbu no mājām.
Daudziem ir pārliecība, ka mājas biroja cienītāji visu dienu pavada pidžamā ieslēgta televizora priekšā. Tomēr jāsaprot, ka lielie un arī mazie uzņēmumi nevar pieļaut situāciju, ka darbinieki izdara tikai tik, cik paspēj. Tieši otrādi, izrādās, ka, strādājot no mājām, nereti darba stundu skaits ir lielāks. Tāpēc nereti īpaši frīlanceru lielākā problēma ir atrast līdzsvaru starp ģimenei un darbam veltīto laiku.
Pastāv arī kārdinājums domāt, ka mājas biroja cienītāji strādā tikai un vienīgi tad, kad vēlas. Varbūt viņi var vairāk laika pavadīt sporta zālē, kopā ar draugiem, ilgi brokastojot? Gribētos tam ticēt, tomēr izrādās, ka lielākoties tā nemaz nav. Darbs no mājām pieprasa ne tikai stingu darba grafiku, bet arī spēju sevi motivēt, kurai bieži vien jābūt augstākai nekā strādājot birojā.

Piesakies jaunumiem e-pastā!

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku