Blogs

Mazāk darba - vairāk prieka?

Vai cilvēki, kas strādā pusslodzes darbu, ir laimīgi? Britu nedēļas laikraksts “The Economist” apgalvo, ka pusslodzes darbs tiešām garantē lielāku laimes sajūtu. Kā piemēru viņi min Holandi, kura tiek uzskatīta par vienu no valstīm, kur dzīvo vieni no vislaimīgākajiem cilvēkiem. Turklāt viens no šīs laimes iemesliem esot tas, ka šajā valstī darbam netiek veltītas tik daudzas stundas kā citās valstīs.

Šī iemesla dēļ cilvēki bauda dzīvi un ir laimīgi savā privātajā dzīvē. Ja vēlamies runāt konkrēti, tad Nīderlandē 26,8% vīriešu un 76% sieviešu strādā nepilnu slodzi. Viņi dod priekšroku šai darba līguma formai tā vietā, lai strādātu pilnu darba dienu. Līdz ar to lielākoties Holandes iedzīvotāji nepārsniedz 36 darba stundas nedēļā. Un šāda darba grafika augļi ir pozitīvi!
Vispirms šie cilvēki var vairāk laika veltīt sev, saviem vaļaspriekiem, tostarp sportam, un atpūtai. Un tieši sportu Britu sirds veselības organizācija dēvē par būtisku faktoru personas apmierinatībā ar savu dzīvi, jo sports pozitīvi ietekmē cilvēka psihoemocionālo stāvokli.
Jo vairāk brīvā laika un mazāk darba, jo vieglāka un skaistāka dzīve! Un tas laikam nav nekas jauns. Ir pašsaprotams, ka, neesot spiestiem visu dienu un visu nedēļu pavadīt darba vietā, dzīvē ir mazāk uztraukumu un vairāk laimes. Ja vairāk nekā puse nīderlandiešu četras reizes nedēļā var atļauties nodarboties ar sportu, tad tas ir tāpēc, ka viņiem ir brīvais laiks Un turklāt arī valsts ekonomiskā sistēma dod iespēju iedzīvotājiem nenovest sevi līdz izmisumam, strādājot par daudz.

Piesakies jaunumiem e-pastā!

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku