Blogs

LinkedIn tagad izvēlies arī fona attēlu

Līdzās „Facebook“, „Twitter“ un „Google+“, arī profesionālais tīkls “LinkedIn” sāk piedāvāt iespēju profilā izvēlēties personalizētu fona attēlu. “LinkedIn” pārstāve Nikola Viljamsa lietotājiem uzsver, ka jo īpaši šajā tīklā attēls jāizvēlas rūpīgi, jo tas reprezentē lietotāja profesionālo identitāti.

N. Viljamsa uzskata, ka fona attēls ir būtisks ikvienam, kas nodarbojas ar darba meklēšanu un meklē profesionāla līmeņa kontaktus. Viņasprāt īstā fotogrāfija, kas atklāj cilvēka identitāti, palīdz satikt īstos cilvēkus, klientus, investorus, personāla atlases speciālistus, lai tādā veidā veicinātu būtiskus pagriezienus profesionālajā dzīvē.

Kā lai izvēlas fona fotogrāfiju šī tīkla lietotāji? Pirmais N. Viljamsas ieteikums ir izvairīties lejuplādēt kādu no attēliem, kas ir jau kādā citā no lietotāja izmantoto tīklu profiliem.  Otrkārt, fotogrāfijai kaut kādā veidā jābūt saistītai tieši ar lietotāja profesiju, tāpēc šajā tīklā nebūtu pareizi izmantot attēlus ar dabas skatiem, dzīvniekiem, brīvdienu ainām utml. Izņēmums ir vienīgi tad, ja konkrētais cilvēks strādā amatā, kas saistīts ar dzīvniekiem, ceļošanu, laikapstākļu novērošanu.

Profila fona attēls ir arī vizītkarte un citiem profila apmeklētājiem rada pirmo iespaidu par konkrēto cilvēku, tāpēc attēls jāizvēlas ļoti rūpīgi. Ja rodas šaubas, var lūgt padomu kolēģiem un citiem cilvēkiem, kā arī paskatīt citu lietotāju profilus. Citastarp, ja sākotnēji ievietotais attēls šķiet neatbilstošs, to taču vienmēr var nomainīt!

Piemēram, pati N. Viljamsa savā profilā ir izvēlējusies attēlu ar zīmuļiem. Viņa skaidro, ka rakstīšana ir viena no tām viņas darba dienas aktivitātēm, kas viņai patīkot visvairāk.  Ja citam darba diena paiet, aprēķinot algas, fona attēlā var izvēlēties fotogrāfiju ar skaitļiem, tabulām.

Tie ir tikai ieteikumi, bet robežas attēlu izvēlē nepastāv. Izņemot attēla lielumu, kas nevar pārsniegt 1400x425 pikseļus.  Un vislabāk neizvēlēties kādu fotogrāfiju Internetā, vienkārši ierakstot kādu vārdu “Google” meklētājā. Ja nu fotogrāfijas aizsargā autortiesību likums? Tad jau labāk izmantot mājaslapas, kuras piedāvā bezmaksas fotogrāfiju arhīvus.

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku