Blogs

Lai pirmais iespaids ir pozitīvs

Lai ko jūs darītu – dotos uz darba interviju, pārdotu produktu, piedalītos konferencē vai sanāksmē darba vietā, pirmajam par sevi radītajam iespaidam ir liela nozīme. Tas, kādas izveidoties attiecības ar satikto cilvēku vai pat turpmākā karjera, var būt atkarīgs no tā, ko cilvēks nodomāja par jums pēc pirmās tikšanās reizes. Un sliktu pirmo iespaidu izdzēst ir grūti.

Kā panāt, lai satiktais cilvēks otru uztvertu nopietni, labprāt turpinātu lietišķu sarunu, pozitīvi raudzītos zu turpmāko sadarbību vai vienkārši otrā saskatītu personību? Gandrīz ikvienā no ikdienas situācijam viena no galvenajām lietām ir apģērbs. Svarīgi ir izvēlēties pareizo imidžu, kas sarunas biedru nenobiedēs vai neradīs viņā nepareizu priekšstatu par jums. Pirms vēl kāds jūsos ieklausās, viņš jau ir jūs ieraudzījis, nopētījis un pat radījis savu priekšstatu par jums, vadoties no ārējā izskata. Tāpēc, dodoties uz darba interviju vai darba tikšanos, pārliecinieties, vai izskatāties profesionāli, lai otrs cilvēks būtu ieinteresēts pieņemt jūs darbā.

Radiet par sevi priekšstatu, ka esat veiksminieks. Jau pirms sarunas pārliecineit sevi, ka jums veiksies. Viens no atslēgas vārdiem ir pašapziņa – ja izskatāties pašpārliecināts, arī citi jūsos to saredzēs.

Veidojiet pozitīvu kontaktu ar citiem, izmantojot smaidu, rokas spiedienu un domājot par savu ķermeņa valodu. Kādam silti uzskaidot, jūs sūtāt signālu, ka esat draudzīgs un atvērts. Stingrs rokas spiediens, kuru pavada acu kontakts, rada pozitīvu priekšstatu par cilvēku un palīdz radīt pamatu savstarpējai uzticēšanās. Mācieties būt uzmanīgs un parādīt, ka esat ieinteresēti tajā, ko otrs saka.

Un vēl viens ieteikums – lūzu, bez steigas. Sākot jau ar runāšanu. Centieties runāt nesteidzoties. Darba intervijā veiklas atbildes uz jautājumiem vai nevīžīga un steidzīga pārskriešana pāri savam CV var radīt priekšstatu, ka esat nervozs un spējīgs radīt haosu ikdienas darbā un komunikācijā.

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku