Blogs

Kur studēt, lai pēc tam atrastu darbu?

Qs Top Universities publicējusi informāciju par studijām draudzīgākajām pilsētām un labākajām universitātēm pasaulē. Universitātes iekļautas sarakstā, jo līdzās kvalitātīvām studijām tās piedāvā labus dzīves apstākļus, kā arī plašas nākotnes perspektīvas.

Visvairāk pārstāvētas šajā sarakstā ir ASV ar astoņām pilsētām, kurās ir universitātes, ASV seko Austrālija ar sešām pilsētām, kurās ir augstākās izglītības iestādes. Tomēr izrādās, ka vislabākā vieta studijām jau trešo gadu pēc kārtas ir Parīze. Otro un trešo vietu ieņem Melnburna Austrālijā un Londona Apvienotajā Karalistē.

Veidojot sarakstu, Qs Top Universities izvērtēja 18 rādītājus, tostarp studiju kvalitāti, dzīves kvalitāti, nākotnes darba perspektīvas, ekonomisko izdevīgumu, kas iekļauj ne tikai studiju maksu, bet arī sadzīves izmaksas.

Parīze ir pirmajā vietā, jo tajā iespējams studēt 17 dažādās universitātēs. Labākās no tām ir Sorbonas, Politehniskā, bet jo īpaši ENS Paris, ko uzskata par labāko Eiropā. Parīzē nav lēti dzīvot, tomēr salīdzinoši pieņemamas ir studiju izmaksas un arī pēc tam ir iespējas atrast darbu.

Turpretī tie, kas studē Melnburnā vai Londonā, varot būt droši, ka darbs būs. Sarkasta izveidotāji izskaitļojuši, ka šogad Melnburna ir piedāvājusi labas nākotnes darba perspektīvas. Līdzīgi ir arī Londonā, jo šai pilsētā universitātes piedāvā kvalitatīvas studijas un pēc tam absolventiem paveras plašas un labas darba izredzes.

Sarakstā nav iekļautas mūsu valsts augstākās izglītības iestādes, bet ne jau vienmēr visu nosaka universitāte, liela nozīme ir studenta motivācijai un studēt un vēlmei pēc tam strādāt un nenogurstoši meklēt.

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku