Blogs

Ko labāk paturēt pie sevis darba intervijas laikā

Ir lietas, kuras labāk nekad neteikt darba intervijā un paturēt pie sevis. Uzņēmuma personāla vadība nav ieinteresēta kandidāta personiskajā dzīvē, viņa brīvdienu plānos vai arī motīvos, kāpēc kandidātu interesē tieši šis konkrētais darbs.

Personāla atlases speciālists vai darba intervijas veicējs vēlas tikai un vienīgi saprast, vai viņa priekšā ir vislabākais iespējamais kandiāts konkrētajai darba vietai. Tāpēc, ja viņš par kādu argumentu neuzdod jautājumus, nevajag par to sākt runāt pašam.

Tāpat nevajag sacīt, ka vēl joprojām neziniet, kā nokļūt līdz darba vietai ar sabiedrisko transportu, vai arī ka jums nav automašīnas, ka neziniet, pie kā atstāt bērnu, kā organizēt savas brīvdienas. Ja vēlaties šo darbu, tad nesāciet teikt, ka piedāvātais darba laiks pilnīgi nesakrīt ar to, ko gaidījāt. Paturiet pie sevis arī atsauksmes un pārmetumus iepriekšējam darba devējam, īpaši ja tās ir negatīvas.

Un vēl neliels saraksts ar ieteikumiem, par ko nesākt pašam runāt darba intervijas laikā, un kāpēc:

1.“Ienīstu manu darbu,“ jo  tas nozīmē, ka ienīdīsiet arī jauno darbu, kurā gribat tikt pieņemts.

2.„Esmu nākamo nedēļu laikā ieplānojis brīvdienas,“ - vispirms pagaidiet, ka tiekat pieņemts darbā, tad lūdziet brīvdienas.

3.“Mans iepriekšējais priekšnieks bija vissliktākais, kādu vien var iedomāties,“ jo tas nozīmē, ka citiem atsauksieties negatīvi arī par jauno priekšnieku, ja kaut kas nebūs jums pa prātam.

4.“Cik liela ir alga,“ jo jums jāsagaida, kad intervijas vadītājs pirmais uzsāks sarunu par atalgojuma jautājumu.

5.“Vai jūs neiebildīsiet, ja atbildēšu uz šo zvanu?“ Tas jau ir par daudz, jo telefonam intervijas laikā noteikti jābūt izslēgtam.

6.“Es jūs ļoti lūdzu, man ir ļoti vajadzīgs šis darbs,“ jo nekad neatklājiiet, ka esiet izmisis.

7.“Man nav visu nepieciešamo kompetenču, bet es ātri mācos,“ jo labāk runājiet par tām brīnišķīgajām un neaizvietojamajām spejām, kas jums piemīt.

8.”Tas jau ir rakstīts CV.” Protams, ka tas tur ir ierakstīts, bet intervijas vadītājs vēlas to dzirdēt arī klātienē.

9.”Man vēl ir ieplānota tikšanās, vai intervijai būs nepieciešams ilgs laiks?”  Steiga nekad nenoved līdz kaut kam labam.

10.”Atvainojiet par nokavēšanos,” jo nekad nedrīkstiet kavēt. Nekad!

11.Nekad neleitojiet lamu vārdus vai žargonu. Tam būtu jābūt pašam par sevi saprotamam.

12.”Nē, man nav jautājumu,” jo pirms intervijas jums vienmēr jāsagatavo jautājumu sarakstu, kurus īstajā brīdī var uzdot.

13.”Bet ar ko nodarbojas uzņēmums?” Te nu jūs neatgriezeniski kļūdījāties. Zu interviju dodieties sagatavojies un izpētiet visu iespējamo informāciju par uzņēmumu.

14.“Darba intervijas mani padara nervozu,“ jo intervijā tiek izvērtētas jūsu spējas sevi kontrolēt un būt pārliecinātam.

15.”Nezinu…“ Ak , cik žēl, ka nezināt!

Un vēl – pārāk liela aizraušanās ar runāšanu un sevis slavināšanu ir uzvedība, kas visbiežāk otrā cilvēkā nerada simpātijas par sarunas biedru.

Piesakies jaunumiem e-pastā!

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku