0

Blogs

Ko darīt, kad tev piedāvā paaugstinājumu, bet tu to nevēlies?

Vai tev ir nācies sakārties ar to, ka priekšnieks gatavo tevi karjeras izaugsmei, kādam citam amatam esošajā kompānijā? Ar šādu situāciju nākas saskarties ļoti daudziem. Tu esi lielisks savā amatā un kompānijā kopumā, un tavs priekšnieks sāk sagatavoties tevi amatam, kurā tu viņaprāt spīdētu vēl spožāk. Tomēr tu saproti, ka šī konkrētā pozīcija tevi neuzrunā, tas iespējams ir augstāks amats ar plašākām iespējām, bet tu nejūti to dzirksteli amatā, par kuru tev stāsta. Kā tev rīkoties?

Saprast, kāpēc piedāvātais amats neliekas saistošs.

Pirms sarunāties ar savu vadītāju, apsēdies un padomā par to, KĀPĒC tu nevēlies šo lomu. Kas tajā  neatbilst tavām vajadzībām? Kāpēc tas tev nerada vēlmi uzsākt darbu šajā pozīcijā pēc iespējas ātrāk? Lai izteiktu savas bažas vadītājam, tev ir jābūt skaidrai izpratnei par faktoru "KĀPĒC".

Kas tevi šajā amatā tomēr varētu saistīt?

Tev ir jāsaprot, kur vēlies sevi redzēt. Ja ne šī pozīcija, tad kura būtu piemērota tev? Kas ir tās lietas, kas tev šajā pozīcijā liekas saistošas, kuras vēlētos veikt arī pēc 3 gadiem? Tādā veidā tev būs iespēja saprast, kādā amatā vēlētos darboties, kas ir tas, kas ir tieši tev piemērots.

Grūtā saruna ar vadītāju.

Kad ir pārdomāts un izanalizēts viss iepriekš minētais, ir pienācis laiks sarunai ar vadītāju, kurā nāksies paskaidrot, kāpēc tu nevēlies uzņemties šo darbu. 

Piemērs:

"Šī man ir patiešām smaga saruna. Es zinu, ka tu vēlies mani virzīt uz šo pozīciju, un es esmu pateicīgs, ka tici maniem spēkiem un sniedz man atbalstu, tomēr šis izaicinājums nesaskan ar manu karjeras redzējumu nākotnē.” Šis ir īstais brīdis, kad vadītājam atklāt lietas, kuras konkrētajā amatā neuzrunā un pastāstīt, kas ir tās lietas, kuras vēlies darīt nākotnē.

Šī noteikti nebūs tā vieglākā saruna, tomēr, ja esi nolēmis, ka tas ir darbs, kuru nevēlies, tev ir jārīkojas, pretējā gadījumā, var nākties nožēlot to, ka nepateici, ka nevēlies šo pozīciju, kamēr vēl varēji.

BRĪDINĀJUMS: Tev var nebūt izvēles.

Tev ir jābūt gatavam arī situācijai, ka vadītājs tevi saprot un saprot tavus argumentus, taču uzņēmumam ir nepieciešams, lai pēc iespējas ātrāk šī pozīcija būtu aizpildīta, un tu esi ideāls kandidāts šim amatam. Atceries, ka tavs vadītājs ir tieši saistīts ar biznesu un biznesa mērķiem, un tu šobrīd esi instruments, ar kura palīdzību konkrēti mērķi var tikt sasniegti. Kā mēs visi zinām, tad uzņēmumos nereti notiek rotācijas, un ne vienmēr rotācija ir darbinieka vēlme kaut ko pamainīt.

Diemžēl ir situācijas, kad pozīcija tiek piedāvāta “brīvprātīgā piespiedu kārtā”, tādēļ tev var nākties sakārties ar smagu lēmumu - vai karjera konkrētajā uzņēmumā vispār vēl ir turpināma.

Šāda veida sarunas var novest pie pozitīva vai ne tik pozitīva iznākuma no tava skatu punkta, taču atceries, labi sagatavojoties šai sarunai, tu parādīsi vadītājam, ka zini, ko vēlies, nepieņemsi netīkamu piedāvājumu un, iespējams, pēc kāda laika tev tiks piedāvāta cita pozīcija, kura būs piemērota tieši tev.

Avots - https://www.workitdaily.com/groomed-job-dont-want/

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku