Blogs

Ko darīt, ja kolēģis slinko un tādējādi traucē darbu tev?

Gadās, ka tev darba vietā nākas strādāt plecu pie pleca ar kolēģi, kurš slinko vai pat traucē ar savu uzvedību citiem. Kā šādā gadījumā, situācijā rīkoties? Šajā rakstā biznesa konsultanta Stīvena Robinsa ieteikumi.

Neļauj novērst uzmanību
Nav jēgas visu dienu veltīt domām par to, ka slinkais kolēģis lielāko daļu laika pavada Facebook, raksta SMS vai vienkārši guļ pie blakus galda. Mēģini to neievērot un koncentrēties savam darbam. Mēs mēdzam vairāk laika veltīt domām par kaut ko, kam nevajadzētu aizņemt tik ļoti mūsu prātus. Tā vietā, ietaupīto laiku labāk izmantot, lai izdarītu to vai citu darbu.

Nemeklē taisnību
Dzīve nav godīga. Pārdzīvot to, ka nav godīgi, ka kolēģim izdodas nesodīti neko nedarīt un slinkot, ir bezjēdzīgi. Tas, ka mēs norādām uz netaisnību, kopumā parasti neko nemaina, mēs tikai bojājam paši savu garastāvokli. Prātīgāk ir koncentrēties uz to, lai tu pats visu izdarītu cik vien labi iespējams.

Nepieļauj, lai cita darbs kļūst par tavu pienākumu
Ja strādājat vienā komandā ar slinku kolēģi un veicat kopēju darbu, neuzņemies darīto, kas jādara viņam. Vari atgādināt par veicamajiem uzdevumiem un termiņiem, taču nepieļauj, lai skaidrošanās aizņemtu pārāk daudz dārgā laika.

Neļauj sliņķiem ietekmēt tavus panākumus
Slinks kolēģis var traucēt tavam individuālajam progresam. Ja priekšnieks pamana, ka cieš kopējais darbs, nepieļauj, ka vaina tiek uzgrūsta tev. Labāk situāciju uzreiz atklāti izrunāt un izskaidroties.

Izmanto iespēju kļūt par līderi
Slinks kolēģis patiesībā var kļūt par tavu iespēju uzņemties atbildību un pierādīt, ka spēj tikt galā ar sarežģītām situācijām. Vērsies pie vadītāja un pasaki viņam, ka esi pamanījis, ka tavs kolēģis netiek galā ar saviem pienākumiem, tāpēc tu labprāt viņam palīdzētu. Tas norādīs uz tavām līdera dotībām.

Netērē pozitīvās emocijas
Ja tu tērēsi laiku un enerģiju dusmojoties uz savu slinko kolēģi, cietīs tava darba kvalitāte. Negatīvi noskaņots un sapūties darbinieks nav labāks par slinku.

Izrunājies ar kolēģi
Iespējams, ka kolēģis patiesībā nemaz nav tāds sliņķis. Varbūt, ka problēma ir tāda, ka viņš vienkāši neizprot savus pienākumus, uzdevumus un neapzinās to izpildes termiņus. Dažkārt mēdz gadīties, ka stāsts ir nevis par slinkumu, bet gan par to, ka cilvēks neprot organizēt savu darbu un plānot laiku. Var arī gadīties, ka kolēģi nomāc kāds personīgas problēmas - likstas ar veselību, nesaskaņas ģimenē u.c. Dzīvē visādi var gadīties. Labāk parunāties.

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku