0

Blogs

Kavējat interviju? Ko darīt un kā pēc tā vēl sevi labi prezentēt?

Gandrīz katram no mums ir nācies kavēt darba interviju, vai tā ir minūte, piecas vai stunda, bet noteikti lielākā daļa no mums ar to ir saskārušies. Iepriekšējā vakarā esam jau izdomājuši, ko vilksim mugurā, izprintējuši savu CV, papētījuši informāciju par uzņēmumu, un esam gatavi laikā ierasties intervijā, taču parasti, tieši brīžos, kad to vismazāk gribam, sanāk kavēties.

Parasti, ja kavējam interviju, mūsu iekšējā pārliecība par savām izredzēm un spējām sarūk, un ir sajūta, ka viss iepriekšējā vakarā ieguldītais darbs ir vējā.  Taču viss nav zudis. Zemāk minētas dažas stratēģijas, lai palīdzētu jums palikt motivētam gadījumā, ja nākas kavēt interviju.

1. Nedomājiet neierasties

Daudziem no mums pirmā doma būtu - ja jau kavēju, tad varu arī neierasties pavisam, un ja arī ieradīšos ar nokavēšanos, tāpat mani noteikti neizvēlēsies.

Neatkarīgi no tā, ko jūs darāt, šo domu no galvas izmetiet. Neierodoties uz interviju un par to nepaziņojot, Jūs zaudēsiet jebkādas iespējas kandidēt šo konkrēto uzņēmumu un apdraudēsiet savu reputāciju, jo Jūs neziniet kādus cilvēkus intervētājs pazīst, un ticiet man, ja cilvēks uz interviju neierodās un par to pat nepaziņo, tas nerada labu iespaidu, un tādā veidā Jūsu vārds un uzvārds var nonākt tālāk ne tik spožā gaismā. 

Ja zinat, ka kavēsiet, noteikti par to paziņojiet cilvēkam (intervētājam), ar kuru tiksieties. Vislabāk, protams, ir piezvanīt, ja tas nav iespējams, tad nosūtiet īsziņu vai sliktākajā gadījumā e-pastu. Interviju gandrīz vienmēr var pārcelt vai izdomāt kādu citu risinājumu - skype, padziļināta telefonsaruna utt. Neveidosim paši sev sliktu reputāciju un rēķināsimies ar citu laiku vienmēr paziņojot par kavēšanos.

2. Atvainojaties, bet nelūdzat piedošanu.

Kad būsiet atkārtoti ieplānojis savu tikšanos vai ieradīsies vēlāk nekā bija plānots, atcerieties, ka vajag atvainoties, taču ar atvainošanos nevajag pārspīlēt - nevajag lūgties apžēlošanu un piedošanu.

Pārāk dedzīga atvainošanās vai lūgšanās var radīt nevēlamu spriedzi gan Jums, gan intervētājam. Vislabāk ir atvainoties, izvairīties no attaisnojumiem, izteikt pateicību par sapratni un ļaut intervētājam turpināt.

3. Neļaujiet kavēšanai visu pavērst negatīvā virzienā.

Neļaujiet kavēšanai vai intervijas pārcelšanai būt par iemeslu tam, lai Jūs sevi slikti prezentētu. Pieejiet ar vēsu prātu, mēģiniet parādīt sevi no labākās puses un, tikai tāpēc, ka esiet nokavējis, noteikti nebaidaties intervētājam uzdot jautājumus.

Padoms. Jau iepriekš sagatavojiet jautājumus, kurus uzdosiet intervētājām. Noteikti ir vērts intervijas laikā parādīt to, ka esat pētījis uzņēmumu un par viņiem jau ziniet, tas parāda to, ka esiet sagatavojies un tas noteikti nospēlēs kā pluss.

Avots - https://www.workitdaily.com/late-interview/


<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku