Blogs

Kas kopīgs ēst gatavošanai un darba dienai?

Lai cik tas neliktos dīvaini, arī virtuvē var iemacīt dažas lietas, kas noderēs darba dzīvē. Tiem, kuriem ēst gatavošana sagādā prieku un kas ar to nodarbojas ikdienā, iespējams, piekritīs dažiem no turpmāk tekstā minētajiem apgalvojumiem.

Kā virtuvē, tā arī darbā bieži jāņem vērā, ka lielsisks rezultāts rodas tikai pēc cītīga darba un daudziem maziem sasniegtajiem rezultātiem. Piemēram, kad gatavoju garšīgu torti viesiem, tad vispirms ir jāizvēlas kvalitatīvi produkti, jāsagatavo pamatmīkla, krēms vai pat vairāki, kas  papildinās tortes garšu varavīksni, kā arī jāpadomā par rotājumiem, kas padarīs torti garšīgu ikviena novērotāja acīs. Tātad, vispirms ir jāveic dažādi sagatavošanās un sastāvdaļu sagatavošanas darbi. Un tā ir ar jebkuru pienākumu un mērķi. Jebkura mērķa sasniegšana notiek pakāpeniski tam tuvojoties.
Gatavojot ēdienu, dažreiz ir jāaptur darbs, jāpārbauda, jānogaršo, kaut kas jāpielabo. Ja padomāsiet par krēma sagatavošanu tortei, būs jāpagaršo, vai ir pieetiekami cukura. Varbūt būs jāpieber klāt. Varbūt jāpievieno nedaudz vaniļas vai kanēļa garšas uzlabošanai. Līdzīgi ir arī darbā, jo tur jāmāk novērtēt, cik labi ir paveikts darbs un vai kaut kas nav jāuzlabo un jāpapildina.
Neaizmirstiet par padomiem! Mamma vai draudzene dažreiz ir nepārspējamas padomdevējas, kas pastāstīs, kā ātrāk iztīrīt piedegušu pannu vai sagatavot bešamelas mērci gardai lazanjai. Ir taču drošāk, kad vīram vai draudzenei virtuvē var palūgt, lai nogaršo un nosaka rīsu gatavību vai sāls daudzumu salātos. Padoma lūgšana vai citu viedokļu uzklausīšana nekad nav lieka un var bagātināt.
Un vēl kāda lieta – nenokavēt! Kad istabu piepilda deguma smaka, ir par vēlu... iemīļotais dārzeņu sacepums ir piededzis un ne vienmēr viss ir glābjams. Punktualitāte! Virtuvē un darbā. Ierasties laicīgi darbā un uz tikšanos ir īpašība, kas tiks novērtēta.

Piesakies jaunumiem e-pastā!

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku