Blogs

Kāpēc uz darba interviju nedrīkst ierasties ar tukšām rokām?

Pirmais iespaids ir ļoti svarīgs – darba intervija ir pirmā iespēja, lai atstātu pozitīvu iespaidu par sevi. Daudzi, tomēr, pieļauj kļūdu, jo ierodas uz darba interviju tukšām rokām! Jautāsiet: ko gan vajadzētu ņemt līdzi? Jo intervētājiem jau ir mans CV un motivācijas vēstule, nekas cits netika prasīts!

Kāpēc?
Kad uz darba interviju tiek ņemti visi ar interviju saistītie materiāli, tad Tu uzreiz izskatīsies profesionālāks, kā arī, ka esi īpaši gatavojies šai intervijai. Tas intervētājam parādīs, ka esi proaktīvs, kas ir ļoti pozitīvi.
Ja uz interviju ņem līdzi dažādus materiālus, tie bieži var kalpot arī par atgādinājumu Tev – par ko vēlējies vēl parunāt, pastāstīt? Nereti stresa situācijās bieži tiek aizmirsts kāds svarīgs sasniegums, par kuru būtu vērts pieminēt, tāpēc līdzi paņemtie materiāli var tikai noderēt!


Ko man vajadzētu ņemt līdzi? 
Kādus materiālus būtu vērts ņemt līdzi? Lūk, piemēri:

1) Jebkura veida materiāli, ko lūgts atnest uz interviju (loģiski!).

2) Papildus CV kopijas (nekad nevar zināt, cik cilvēku būs intervijā, tāpēc tas ir tikai Tavās interesēs, lai visiem būtu pieejams Tavs CV, lai varētu brīvāk runāt par savu iepriekšējo pieredzi. Ieteicams būtu ņemt līdzi vismaz 3 kopijas).

3) Sarakstu ar cilvēkiem, kuri par Tevi var sniegt atsauksmes (viņu nodarbošanās, saistība ar Tevi, viņu e-pasts, telefona nr.).

4)Tavu darbu piemēri (ja tas iespējams), piemēram, rakstu piemēri, projektu plāni u.c. (būtībā viss, kas varētu parādīt, uz ko esi spējīgs, parāda Tavu stilu..; svarīgi, lai šajos piemēros nebūtu iekļauta konfidenciāla informācija!).

5) Novērtējumi no Tavām iepriekšējām darba vietām, sertifikāti par sasniegumiem, pateicības.

6) Rekomendācijas vēstules no Taviem bijušajiem vadītājiem.

7) Izprintētas LinkedIn rekomendācijas (ja neviens no intervētājiem nav Tavā LinkedIn).

8) Salīdzinājuma “tabula” – lai arī kādā veidolā pasniegta, tomēr uzskatāmi parādīta informācija par to, cik lielā mērā atbilsti visiem konkrētā darba kritērijiem, kas bija minēti sludinājumā).

Ievieto materiālus elegantā mapē, ja ir iespēja – ievieto savu vizītkarti tai paredzētajā vietā. Šo mapi uztver kā savu personīgo mārketinga rīku. Pārliecinies, ka visi materiāli ir kopijas, lai tās bez problēmām varētu atstāt uz vietas.

Kad būtu īstais laiks, lai dalītos ar saviem materiāliem?
Labākā pieeja ar tiem dalīties intervijas laikā. Mēģini pēc iespējas vairāk izmantot materiālus kā vizuāļus, kas papildina Tavu stāstījumu. Pēc intervijas atstāj materiālus, kurus izmantoji intervijā, lai, brīdī, kad vēlāk tiek apspriesta Tava kandidatūra, tie vairāk atgādinātu par Tevi.

Pamēģini šo taktiku! Nākamajā reizē, kad dodies uz interviju, līdzi ņem savu slepeno mārketinga rīku!

Avots: http://nwn.mobi/news/why-you-should-never-walk-into-a-job-interview-emptyhanded

Piesakies jaunumiem e-pastā!

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku