Blogs

Kāpēc, izmantot vairāk kā vienu atlases kompāniju, ir slikta doma?

Daudzi darba devēji uzskata, ka izmantojot vairākas atlases kompānijas vienlaicīgi (uz vienas pozīcijas aizpildīšanu), tiks saņemts labāks rezultāts, paplašināts kandidātu skaits utt., taču tā nav patiesība.

5 galvenie iemesli, kāpēc, sadarboties ar vairākām atlases kompānijām uz vienu pozīciju, ir slikta doma:

1. Jūsu atlasē tiks ieguldīts mazāk darba. Situācijās, kad uz vienu pozīciju strādā vairākas kompānijas, parasti kompānijām samaksā par iekārtotu kandidātu, nevis par ieguldīto darbu, tāpēc atlases kompānijas parasti izvēlās daudz vairāk strādāt pie to klientu atlasēm, kuri viņiem piesšķīruši ekskluzivitāti, t.i. viņi vienīgie aizpilda konkrēto pozīciju, un ir garantēts pozitīvs iznākums. Tāpēc, izmantojot vairākas atlases kompānijas vienlaicīgi, varat nonākt pie rezultāta, ka darba apjoms un rezultāts no visām kompānijām kopumā ir tāds pats, kā būtu tad, ja tiktu izmantota tikai viena sadarbības kompānija.

2. Jūs nemaz nesaņemsiet labākos kandidātus. Ja atlases kompānijai ir ideāli atbilstoši kandidāti, tad viņi noteikti šos kandidātus nodos tiem klientiem, kas ir piešķīruši viņiem ekskluzivitāti, jo tādā veidā viņiem ir lielāka iespēja šo cilvēku iekārtot darbā un nav jāuztraucās par konkurentu sagādātajiem kandidātiem.

3. Fokuss mainīsies no kvalitātes uz ātrumu. Ja atlases kompānijai netiek piešķirta ekskluzivitāte, tad parasti fokuss pāriet no kvalitatīvu kandidātu parādīšanas uz ātri paveiktu darbu. Kompānijas centīsies pēc iespējas ātrāk nosūtīt kandidātus kompānijai, lai tikai tie skaitītos viņu kandidāti, pat ja viņi nav līdz galam atbilstoši konkrētajai pozīcijai. Tādējādi ir vairāk CV, kas klienta pusē jāpārbauda un tas mazina paša darbā pieņemšanas procesa vērtību, jo arī pie klientiem nonāk neatbilstoši CV. Dažas atlases kompānijas nosūta CV, pat pirms ir runājušas ar kandidātu, kur nu vēl tikušies intervijā, tikai tāpēc, lai kandidāts skaitītos viņiem.

4. Tas nāk par sliktu jūsu reputācijai. Vairāku atlases kompāniju izmantošana var būt slikta arī darba devēja reputācijai. Ja kandidāti uzzina par vienu un to pašu darbu no vairākiem avotiem, tas slikti atspoguļo uzņēmējdarbību, padarot kompāniju par neorganizētu vai, vēl ļaunāk, izmisušu, un neviens nevēlas strādāt pie tāda darba devēja. Šobrīd, kad situācija ir tāda, ka darbu izvēlās arī kandidāti, ne tikai kompānija izvēlas darbinieku, šādā veidā darba devēji var iešaut sev kājā un zaudēt labāko talantu.

5. Jūs iztērēsiet daudz vairāk laika administrēšanā. Kad darba devēji sadarbojas ar vairākām atlases kompānijām uz vienu un to pašu vakanci, tiek patērēts daudz laika uz dubulto apstrādi. Labāk ir ieguldīt laiku vienā atlases kompānijā, kura saprot jūsu uzņēmumu, kultūru un to, kādam ir jābūt labam kandidātam, pretējā gadījumā jūs iztērēsiet laiku stāstot visām kompānijām vienu un to pašu un, regulāri ar visu kompāniju pārstāvjiem sazinoties, un atbildot uz viņu jautājumiem. Jūs tiksiet ievilkts, arī situācijās, kurās jums būs jāizlemj un jāsalīdzina, kura kompānija konkrēto kandidātu uzrādīja pirmā, jo noteikti būs situācijas, kad kandidāti pārklāsies. Šīs situācijas nekad nebeidzas labi, tas var novest līdz dubultiem rēķiniem vai, vēl sliktāk, tiesas prāvām. Vienkāršākais risinājums šādās situācijās ir pazaudēt, iespējams, vislabāko kandidātu un izvēlēties kādu citu no kandidātiem, kuri nav pārklājušies.

Avots - http://npaworldwide.com/blog/2015/08/20/why-using-more-than-one-recruiter-is-a-bad-idea/#.WwFipEiFNPY

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku