Blogs

Kāpēc izmantot personāla atlases uzņēmumu?

Personāla atlases uzņēmums var dot vairākas priekšrocības Jūsu uzņēmumam mūsdienu konkurētspējīgajā vidē. Tālāk rakstā uzzināsiet, kādas ir galvenās priekšrocības veikt darbinieku atlasi, izmantojot personāla atlases uzņēmumu.

Pieeja paplašinātam talantu lokam

Personāla atlases uzņēmumam ir pieejams plašs talantu loks, kas ietver piekļuvi gan talantiem, kas aktīvi meklē darbu, gan arī tiem, kuri nav aktīvos darba meklējumos. Izmantojot personāla atlases kompāniju, Jums ir iespēja piekļūt vislabākajiem speciālistiem savā jomā. Aktīvi darba meklētāji bieži reģistrējas personāla atlases uzņēmumos, lai atrastu vispiemērotākās vakances. Personāla atlases uzņēmumi publicē vakances dažādos tīklos un darba sludinājumu portālos, izprotot katra tīkla un mārketinga efektivitāti, kas iegūta strādājot personāla atlases nozarē, tādējādi sasniedzot plašu potenciālo kandidātu loku.

Dažkārt var būt grūti atrast pareizo kandidātu, jo ne visi potenciālie kandidāti darbu meklē aktīvi, tādējādi personāla atlases speciālisti bieži vien uzrunā ne tikai tos, kuri ir aktīvos darba meklējumos, bet arī tos, kuri paši aktīvi darbu nemeklē un dažkārt var būt grūti sasniedzami. 

Katram personāla atlases speciālistam ir dažādi veidi, kā viņš meklē potenciālos kandidātus, tādējādi nodrošinot Jums vispiemērotāko un atbilstošāko kandidātu. 

Laika taupīšana un efektīva izmantošana

Personāla atlases uzņēmums var būtiski ietaupīt laiku, jo parūpējas par dažādiem atlases procesu soļiem. Personāla atlases uzņēmumi parūpējas par CV šķirošanu un motivācijas vestuļu lasīšanu, Jums sūtot tikai visatbilstošākos kandidātus, tādējādi Jūsu pavadītais laiks atlases procesā ir izmantots daudz mazāk nekā pašiem veicot personāla atlases procesu.

Taču ar to viss nebeidzas, personāla atlases uzņēmums plāno intervijas un sagatavo kandidātus turpmākajam atlases procesam ar visu nepieciešamo informāciju – Jums ir tikai jāapstiprina intervijas laiks un vieta! Ne mazāk svarīgi ir tas, ka personāla atlases uzņēmums arī komunicē ar kandidātiem – gan veiksmīgiem, gan neveiksmīgiem pieteikumiem, kā arī pārbauda kandidātu sniegto informāciju, kvalifikāciju un atsauksmes.

Ja uzņēmums izvēlas izmantot personāla atlases uzņēmumu, tas samazina laiku un iekšējos resursus, kas nepieciešami personāla atlasei – tas var veicināt ātrāku vakanču aizpildīšanu un organizācijas efektivitātes palielināšanos. 

Papildus pakalpojumi

Personāla atlases uzņēmumi veic kandidātu pārbaudi un referenču ievākšanu, ja tas nepieciešams. Tas var būt ļoti laikietilpīgs process, jo tas ietver referenču ievākšanu, interviju veikšanu un iepriekšējās pieredzes novērtēšanu, kā arī atbilstību vakancei un spējām. 

Ne mazāk svarīgi ir tas, kas personāla atlases aģentūras pēc Jūsu vēlmēm veic arī dažādus testus, kā piemēram, dažādus personības testus, kā arī palīdz ar līgumiem, pieņemšanu darbā un sagatavošanu pirmajai darba dienai. Personāla atlases uzņēmumi arī sniedz konsultācijas par amata pozīciju algām un veic tirgus izpēti. 

Tirgus zināšanas

Bieži vien prasības un specifika var būt grūti atrodama, tāpēc personāla atlases speciālista tirgus un nozares zināšanas ir nenovērtējamas. Ne mazāk svarīgi ir tas, ka personāla atlases speciālistiem ir zināšanas par spēkā esošajiem tiesību aktiem, prasībām un likumiem.

Ļoti svarīgi ir izveidot labas attiecības ar personāla atlases uzņēmumu, kuram Jūs uzticaties, tādējādi turpmākā sadarbība būs vieglāka, jo personāla atlases speciālists jau zinās Jūsu uzņēmumu un spēs atrast piemērotu kandidātu ne tikai konkrētajai vakancei, bet arī uzņēmuma kultūrai. Personāla atlases uzņēmums būs kā Jūsu acis un ausis darba tirgū.

Personāla artlases projekta vadītāji ir speciālisti un profesionāļi darba tirgū. Šie speciālisti zinās, kā atrast vislabāko pieejamo talantu, algu likmes, karjeras vēlmes, pašreizējās darbā pieņemšanas grūtības. Noteikti svarīgi ir arī tas, ka šie cilvēki var konsultēt par citām alternatīvām, ja šādu speciālistu nav iespējams iegūt pašreizējā darba tirgū.

Īstermiņa un ilgtermiņa ietaupījumi

Personāla atlases uzņēmumiem ir pieeja visiem darba sludinājumu veidiem, tādējādi Jūs varat būt pārliecināti, ka Jūsu darba sludinājums ir pareizajā vietā un sasniegs potenciālos kandidātus. Dažkārt sludinājumu ievietošana var būt dārga, ja sludinājumi tiek ievietoti reti. 

Izmaksas, kas saistītas ar CV šķirošanu un sākotnējo sarunu veikšanu, sasummējas, tāpēc, izmantojot personāla atlases uzņēmumu, šīs izmakas un laiks tiek būtiski ietaupīti, kā arī speciālisti var palīdzēt vienoties par algu (sniedzot padomu par taisnīgu darba samaksu), tādējādi paaugstinās iespējas nolīgt ekspertu savā nozarē, kas palīdzēs uzņēmumam augt.

Īstermiņa ietaupījumi:

- Darba sludinājumu ievietošanas izmaksas;
- Uzņēmuma personāls var veikt citus nepieciešamos uzdevumus;
- Samazinās potenciālās virsstundu izmaksas;
- Samazinās varbūtība un izmaksas paņemot darbā neatbilstošu kandidātu.

Ilgtermiņa ietaupījums:

- Samazinās apmācības izmaksas;
- Veidojas sadarbība ar personāla atlases uzņēmumu.

Ja arī tev ir sarežģījumi ar darbinieku atlasi, droši sazinies ar mums  un mēs palīdzēsim!


<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku