Blogs

Kādu mūziku izvēlēties darbā?

Kad mēdz pazust koncentrēšanās kādam darbam vai darba vide ir kļuvusi pārāk skaļa, iespējams, viens no labākajiem risinājumiem ir klausīties piemērotu mūziku, kas palīdzēs to atgūt, turklāt uzlabos arī garastāvokli. Atliek tikai jautājums – kādu mūziku izvēlēties?

1. Mūzika bez vārdiem
Tiklīdz mūzikas skaņdarbos ir ietverti vārdi, tas aktivizē to smadzeņu daļu, kas atbild var valodu.  Lai lieki nenovērstu uzmanību no darāmajiem darbiem, ieteicams klausīties dziesmas, kurās tie nav ietverti. Šajā gadījumā atbilstošas būtu arī dziesmas, kas tiek izpildītas valodā, ko nepārzini.

2. Izmanto klusumu
Gluži tāpat kā mūzikai, arī klusumam ir liela nozīme. Ja nepieciešams koncentrēties, tad atrodi birojā kādu klusāku vietu, kur Tevi neviens netraucēs, un varēsi koncentrēties darāmajam darbam.

3. Klausies mūziku, kas Tev patīk
Mūzika, ko esi iecienījis brīvajā laikā, palīdz ne tikai uzlabot garastāvokli, bet arī veicināt produktivitāti. Vairākos pētījumos noskaidrots, ka šāda mūzika aktivizē to smadzeņu daļu, kas atbild par emocijām. Turklāt tikai tām patīkamākajām!

4. Eksperimentē
Gluži tāpat kā mūzikas gaume, arī uztvere mums darbojas atšķirīgi, un to noteikti var attiecināt arī uz mūziku. Tāpēc droši eksperimentē ar dažāda žanra un ātruma dziesmām.

5. Mūzikas pauzes
Kā jau iepriekš esam noskaidrojuši, īsas pauzes spēj patiesi pozitīvi ietekmēt atlikušo darba dienu, tāpēc izmēģini 5 minūtes atslēgties no darāmajiem darbiem un atskaņot telefonā vai datorā savas iecienītākās dziesmas.  
Atceries, ka atpūta no ikdienas darbiem ir patiesi svarīga, lai saglabātu koncentrēšanos un pozitīvu garastāvokli, ko kolēģi noteikti spēs novērtēt!

Avots:  psychologytoday.com

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku