Blogs

Kādi ir ideālas komandas noslēpumi?

Viena no panākumu atslēgām ir komandas darbs. Taču, lai komanda būtu saliedēta un darbotos kā viens vesels, grupas locekļiem jāpiemīt konkrētām īpašībām, kā arī pašai komandai – jāatbilst dažiem kritērijiem. Par to, kuras ir svarīgākās īpašības un kritēriji, varēsi uzzināt, ja izlasīsi šo rakstu.

Komunikācija
Katra komandas locekļa spēja un prasme komunicēt ar komandas biedriem ir vitāla katrā komandā, piemēram, lai izteiktu savas idejas vai lai pilnveidotu savu kolēģu idejas. Komunikācijā svarīga cieņa, atklātība pret sevi un citiem, jo tikai pie tādiem nosacījumiem visi būs gatavi pilnvērtīgai komunikācijai. 

Organizatoriskās prasmes
Komanda, kas darbojas haotiski un bez plāna, nenonāks pie pozitīva galamērķa. Tāpēc organizatoriskās prasmes komandā ir tik svarīgas – lai būtu iespējams, plānot, organizēt ne tikai projektu no sākumam līdz galam, bet arī komandas struktūru, hierarhiju un katram savu darbu.

Uztvere
Labai, profesionālai komandai jābūt spējīgai precīzi izprast un uztvert, kas notiek. Komanadai jāmāk identificēt kļūdas, izvērtēt visus plusus un mīnusus .

Prasme risināt konflikta situācijas
Katrā grupā neiztikt bez konflikta situācijām. Veiksmīga komanda ir tāda komanda, kas pati māk atrisināt dažādus strīdus un nesaskaņas savā starpā. Nereti tiek pieaicināti speciālisti, lai komandu apmācītu, ko darīt šādos gadījumos un kā atrisināt konfliktus.

Dažādība
Dažādība komandā padara to sevišķi spēcīgu. Grupa, kura sastāv no individuāļiem, kuri cits no cita atšķiras, nodrošina lielāku radošumu, ideju klāstu. Tāpēc, lai sasniegtu panākumus, ieteicams veidot tādu komandu, kura sastāv no dažāda dzimuma, vecuma, rases pārstāvjiem.

Radoša domāšana
Vēl viena no labas komandas iezīmēm ir spēja radoši domāt. Komandas locekļiem jāiemācās piedalīties ideju ģenerēšanā bez aizspriedumiem, kā arī aizmirst par visu ierasto, tradicionālo. 

Atbildības sajūta
Laba komanda sastāv no cilvēkiem, kuriem piemīt augsta atbildības sajūta pret savu darbu un komandu. Panākumi tiek sasniegti tikai tad, kad katrs no komandas locekļiem apzinās, par ko un cik lielu atbildību viņš nes.

Atzinība
Atzinības, komplimentu izteikšana kolēģiem par izdarīto darbu ir ļoti svarīgs stipras, motivētas komandas nosacījums. Šis ir viens no vienkāršākajiem motivatoriem, kurš nemaksā neko, jo kolēģi motivē viens otru. 

Noteiktas lomas
Komandai skaidri jānosaka katra komandas locekļa loma, kas saistīta ne tikai ar katra indivīda pieredzi, vecumu, bet arī ar rakstura īpašībām. Noteiktas lomas komandā palīdz katram saprast, ka tikai kopā (darbojoties komandā) iespējams sasniegt visas virsotnes.

Avots: http://smallbusiness.chron.com/top-10-qualities-build-successful-work-team-25444.html

Piesakies jaunumiem e-pastā!

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku