Blogs

Kā veiksmīgi izmantot sociālo tīklu Twitter karjeras attīstīšanai

Laiks mūsdienu pasaulē kļūst arvien vērtīgāks, arvien grūtāk ir atrast laiku, lai parūpētos par savām karjeras iespējām - īpaši, ja tu šobrīd studē vai strādā pilna laika darbu. Sociālais tīkls Twitter, ja to pareizi izmanto, var kļūt par noderīgu rīku karjeras attīstībā.

Piedāvājam dažus vienkāršus ieteikumus, ko un kā izdarīt, lai Twitter kļūtu par palīgu profesionālajā karjerā, nevis kārtējo lietu, kas “noēd” jau tā maz esošo laiku.

Seko potenciālajiem darba devējiem
Ja apsver karjeras maiņu vai meklē darbu konkrētā uzņēmumā pēc studiju beigšanas, pārliecinies, ka seko uzņēmuma Twitter kontam. Šādā veidā iespējams ērti sekot līdzi tam, kas notiek konkrētajā uzņēmumā un saistībā ar to. Vienalga vai uzņēmums ir veicis kādu nozīmīgu pirkumu vai rīkojies kādu akciju - tu varēsi izmantot šo informāciju sava labā, sūtot darba pieteikumu vai intervijā. Turklāt, nereti uzņēmumiem ir īpaši uz karjeras iespējam orientēti profili, tāpēc seko arī tiem, lai saņemtu informāciju par brīvajām darba vietām, termiņiem u.c. Noteikti vērtīgi ir sekot arī personāla atlases kompānijām. Īpaši iesakām šo kontu: http://www.twitter.com/personalatlase :)

Atbrīvojies no nevajadzīgā
Kad esi kļuvis/-usi par sekotāju visiem potenciālajiem darba devējiem, informācijas plūsma tavā Twitter kontā kļūs arvien intensīvaka. Ja tev nav laika ik dienas caurskatīt simtiem ierakstu, izvērtē kopumā, kādiem kontiem tu šobrīd seko un veic revīziju. Mēs visi mēdzam savā ziņā lieki tērēt laiku, sekojot, piemēram, uzjautrinošiem kontiem.

Pārtraukt sekošanu kādam kontam – tas aizņem tikai sekundi, bet var ietaupīt daudz laika ilgtermiņā. Ja tu tiešām nevari iztikt bez visa tā humora, apsver iespēju izveidot citu Twitter profilu un atdalīt darba un sociālos kontus, tādējādi ar karjeru saistīto informāciju saņemsi vienuviet, atdalīti no visa pārējā. Cita konta veidošanas vietā,  informācijas atdalīšanu var veikt arī izveidojot un sakārtojot savā esošajā profilā ziņu plūsmas - “Lists”.

Čivini par to, ko dari
Papildus tam, ka lasi citu ierakstus, pārliecinies, ka arī pats regulāri publicē labu un vērtīgu saturu. Vienalga, vai vēlies mazliet paslavēt sevi par kādu sasniegumu, vai arī vienkārši izbaudi jaunāko filmas epizodi, darbinieku atlases speciālisti vēlēsies uzzināt par tevi ko vairāk. Viņi izmantos Twitter tādā pašā veidā, kā tu, lai uzzinātu, kas tevi interesē. Pārliecinies arī, ka nepublicē neko tādu, ko vēlāk nāktos nožēlot.

Meklējiet jaunākās ziņas
Sava profila popularizēšanai nav nekā labāka kā būt vienam no pirmajam, kas publisko savu viedokli par jaunāko. Seko jaunākajām ziņām un notikumiem, un atklāj savu viedokli par to, kas tevi interesē. Tādā veidā tu parādīsi, ka interesējies par pasauli sev apkārt un ātri iegūsi jaunus sekotājus.

Komunicē ar uzņēmumu
Nebaidies paust savu viedokli tieši uzņēmumam. Ja vēlies apspriest kādu satura vienību, ko uzņēmums publiskojis, vienkārši iečivini savu atbildi.

Pārliecinies, ka viss ir savstarpēji saistīts
Nereti 140 zīmes Twitter ierakstā ir par maz, lai pateiktu visu, ko vēlies, tāpēc parūpējies, lai tavā profilā ir saites uz vietnēm, kur atrodama plašāka informācija par tevi. Ja raksti blogu, dalies ar saviem ierakstiem, izmantojot Twitter, vai ievieto, piemēram, saiti uz savu mājas lapu.

Kad šie soļi paveikt, atliek tikai regulāri būt “ēterā” - lasi, čivini, komunicē, mijiedarbojies un skaties, kā karjeras iespējas plaukst un zeļ.

Avots: Undercover Recruiter

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku