Blogs

Kā pārvarēt bailes mainīt darbu

Kāpēc mums vispār ir bailes mainīt darbu? Visbiežāk iemesli nav maznozīmīgi un smieklīgi. Pirmkārt, tās ir bailes zaudēt drošības sajūtu. Un ne jau tikai ekonomisko drošības sajūtu, bet arī ierasto dienas ritmu, ieradumus. Nekad nav viegli doties pretī nezināmajam, pagriežot muguru ierastajai un labi zināmajai ikdienai.

Turklāt cilvēkiem piemīt dabiskas bailes pamest silto un drošo “ligzdiņu” un uzņemties risku iemācīties kaut ko jaunu. Rodas jautājumi - vai būšu pietiekami spējīgs, gudrs, ja nu man tomēr neizdosies, vai spēšu pielāgoties jaunajiem apstākļiem. Šie visi jautājumi ir vietā, taču uz šiem jautājumiem nebūs atbilžu, ja neriskēsim un nemēģināsim.

Var gadīties, ka bailes rodas sociālā spiediena rezultātā, kad tuvinieki sāk uzdot jautājumus par to, kāpēc jāmaina darbs, ja “tev ir tik lielisks, labi apmaksāts, drošs darbs, par kuru citi var tikai sapņot”. Bet šādā situācijā ir vērts atcerēties, ka viņi nedzīvo tavu dzīvi un uz tavu karjeru raugās no sava skatu punkta, tāpēc tikai tu zini, kāpēc un cik ilgi vari strādāt konkrētā vietā. Nekad neaizmirsti – visi tev var dot labus padomus, bet neviens nezina, kas tev ir vislabākais, izņemot tevi pašu. Tāpēc vienā brīdī ir jāapņemas riskēt.

Vienkārši jāpieņem lēmums. Tā vietā, lai domātu, ko zaudēsi, ja gadījumā šobrīd nebūtu pareizi mainīt darbu, padomā par iespējamiem ieguvumiem. Par lielāku profesionālo apmierinātību, iespēju iemācīties kaut ko jaunu, turpināt karjeru, spēju vairot uzticību pašam saviem spēkiem, vienkārši būt laimīgākam jaunajā darba vietā un tātad arī ārpus darba laika. Ja, pārdomājot šos aspektus, apzinies, ka mainot darbu, tos sasniegsi, ir īstais laiks saņemties un spert izšķirošo soli.

Piesakies jaunumiem e-pastā!

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku